CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

31 August 2008

Geram!!!!!!!!

Huhu...arini 31st August...Hari Kemerdekaan...Aku takkan cakap pasal hari ni...aku ada idea tersendiri...tapi aku malas nak cakap...tak pasal2 kena tangkap polis nanti....hehehe...well...hari ni aku bgun lambat jga lah..mungkin penat sangat coz malam before tido jam 3 pagi buat lukisan kejuruteraan....bangun2 jer aku serbu dapur..bukan mau makan...tapi gi sambung kerja lukisan aku...aku buat kerja aku kat dapur coz meja dapur lagi besar dari meja study...i think i already mention about it in earlier post....tension juga aku buat kerja ni tau...pening pula dengan segala ukuran site plan tu...

so buat punya buat aku tak sedar dah jam 3:30....dalah jam 4 aku ada discussion bm..melompat aku...Terus pegi mandi...lepas mandi terus berkejar pegi cafe...which kami kena jumpa di sana memandangkan CAIS tutup sempena Hari Kemerdekaan....3:55 aku sampai....tak lewat kan..kira on time...aku dok melilau cari ahli group aku tapi tak jumpa so aku order minuman n cari port yang sesuai untuk kitaorang buat discussion...a fer minutes....air aku sampai...sementar aku duduk minum2...aku view assignment kitaorang n cari idea dulu....minuman aku dah habis...n jam dah 4:15.,..dorang belum juga sampai...hairan juga aku...then aku msg sorang2...tetiba dorang cakap...dorang ada urusan kat kuching...tak dapat datang...sakit hati aku...tak boleh bagitau awal2 ka....macam orang bodoh aku tunggu di sana....geramnya tak terkata...rasanya aku mau buang fail2 n buku pi dalam tasik depan aku....sib bek aku masih segan dengan orang sekeliling....Then aku terus balik rumah...geram aku sambil sambung buat assginment...puas juga housemate aku pujuk....tapi akhisrnya...dalam aku sibuk2...aku dapat bg hilang geram aku....lepas berjam2 aku bertungkus lumus...akhirnya...aku dapat juga bagi siap lukisan site plan tu...fuh....so ada lagi 3 asignment...sabar mel sabar....hehehe...

Tiga lagi...BM,MATERIALS N TITAS...n semua group!!!!! Argh....Aku tak tau klu aku dapat buat....aku tiada problem.,,aku boleh buat...tapi member group tu macam mana?? adus...problem ni tau...Aku harap evertyhing ok....kita tengoklah macam mana nanti k...

30 August 2008

Manalah Aku Tahu

Kena lagu ni kat diri aku...adoh....just found this song..........

Terkejut aku menjadi keliru
Bila kawanmu menuduhku
Sengaja menyiksa mempermainkanmu
Sengaja tak menghargai cintamu

Selama ini aku menyangka
Hubungan kita bak saudara
Begitu lamanya kita telah bersama
Tak pernah engkau lafazkan kata
Rupanya dalam diam kau simpan cinta

( korus )
Tak terfikir aku
Tak terserlahku niat hatimu
Mengapa tidak dulu
Engkau berterus-terang padaku

Manalah ku tahu
Oh hasrat mu itu
Sebab itulah ku tak pedulikannmu
Patutlah selalu
Kau mengadu padaku
Cintamu pilu orang tak tahu

Walaupun kini aku mengerti
Menyintaimu tak sampai dihati
Engkau ku anggap saudara sendiri
Carilah yang lain sebagai pengganti

Tajuk:Manalah Aku Tahu
Artis:Ukays

Homework + Class + Discussion????

Aku rasa stress dah pagi2 awal ni...yalah...buka jak planner...mengeluh aku...jam 10 ada kelas...jam 2 nanti ada discusion...homework lagi...adoi....susahnya hidup sebagai student ni...Even ni saturday....tapi jadual aku packed gila for the rest of weekend....kan hari isnin ni cuti....tapi aku punya jadual tetap full....pagi2 awal aku dah kena bangun dah...Where is my real life actually...orang cakap u life best....tapi seriously aku tak nampak di mana pun best nya....erm...ada lah kut....but then....aku rasa tension time is more than the fun time...aku rasa matriks lagi best tau...macam2 aktiviti ada...sini pun tak kurangnya....tapi sini semua pelajar senior yang conquer....klu matriks...at least semua dapat satu peluang....ni akan datang ada majlis berbuka puasa...aku dah try nak ambik tanggungjawab sebagai setiausaha..lagipun aku dah biasa dengan kerja setiausaha ni....tapi entahlah dapat ke tak.... Homework lagi....sakit jiwa aku tau....aduh...Maacam mana lah aku mo bg siap semua sekali gus...kan best klu aku dapat bagi sempurna semua assignment tu dlm masa yang singkat...tapi otak aku ni ada satu saja....so its imposibble nak buat semua dalam satu masa yang sama saja...klah...aku nak gi bersiap pegi kelas...nanti tertinggal bas...susah lagi aku..daa

Cop Kolej

Well...dah lama kan aku tak online...bukan apa...bukan aku malas.....tapi assignment aku banyak macam bukit....kan last week aku cuti....jadi dalam mood cuti so tak semua assgnment dapat aku bg siap dengan perfect....so adalah yang masih tinggal...tau2 bila kelas dah mula....nak mampus aku rasa....assignment baru bertimbun...macam menyesal lak aku tak bagi siap...ltapi aku mau buat macam mana...cuti tuuuu!!!!!!! Nak juga aku rehat lepas separuh mati kelas n study segala.....tapi tau2...lepas cuti....aku jadi lebih teruk....dahlah soft skill,senggang,aktiviti fakulti n kolej lagi.....aktiviti soft skill,sengang n aktiviti fakulti plus dengan kelas harian n assignment aku bleh handle...aku boleh ja klu tak tido malam....tapi yang aku pening sekarang ni aktiviti kolej....aku kena dapatkan minimum 10 cop....tapi masalahnya aku Cuma ada 2 cop sekrang...padahal sem dah nak abis....nda ko naya....student engineering nya jadual padat mau mampus....so setiap kali ada aktiviti kolej aku tak dapat attend sebab kadang2 kena attend aktiviti senggang n gantian kelas....discussion lgi....aku dah tak tau dah nak wat pa....pening kepala aku ni tau.....Aku risau aku tak dapat stay dalam kolej ni nanti for the next sem...adui....aku pening gila punya pening.....aku dah lah jauh dari sabah...bukan ada saudara mara pun....ni yang aku bler tahap maksima ni...arghhhh!!!!!!!! Help!!!!!!!!!! Kerisauan aku makin menjadi since ni nak masuk bulan 9.....thats mean aku ada masa sebulan lebih lagi....

Kadang2 akal jahat aku ni...mau jak aku pergi curi buku kolej orang lain kat pejabat.....tapi aku masih waras n dapat fikir dengan positif....klu tak...dah lama buku orang len jadi arwah oleh aku....Aku risau,..macam mana nak urus benda ni...esok actually ada peluang....but then....damn!!! ada kelas kat kampus timur jam 10....sedangkan aktiviti kolej jam 9....n bas pula every 1 hour start jam 8....takkan aku nak pegi timur naik bas jam 10....nak mampus....aku macam mau nanggis sekarang ni....aku rasa hidup aku ni ada saja problem....aritu aku problem dengan masa senggang...settle...soft skill pula...n baru jak settle...n baru ni aku terpikir dengan aktiviti kolej....aktiviti harian aku memustahilkan aku nak fix masa lagi....adui....aku kena atur juga masa aku ni malam ni juga...aku kena reschedule....tapi....dapat ka ah??? Tu jak soalan dia...Dapat ka reschedule...padahal aku buat hari tu pun berhari2 aku fikir aturan masa aku macam mana....masalahnya aktiviti kolej setiap malam n weekend....n time2 tu aku selalu ada kelas gantian or discussion....klu ikut logik...aku kena dulukan mana??Mestilah yang ilmiah dulu....tapi bila fikir dalam2....nanti aku terkeluar dari kolej macam mana aku mau study pula....LIFE IS COMPLICATED!!!!

Sapalah kat dunia ni yang hidup senang kan....semua orang pun hidupnya compliucated....even puteri raja pun banyak yang dia kena fikir...hmmm....aku sepatutnya tak mengeluh dengan semua bebanan....erm..not bebanan...tanggungjawab....yang tanggungjawab is the rite word....Klu aku dapat survive sem 1 ni....miracle lah tu...coz aku pun tak tau macam mana nak survive....aku dah dalam proses untuk lengkap syarat bergraduat....tapi syarat nak stay kolej tu yang aku tak dapat nak lengkapkan...korang rasa2 lah....dapat akah aku stay terus kan kolej Sakura yang tercinta ni....well...its nice to stay here even kecik dari Kolej Allamanda,K.Bunga Raya,K.TAZ,K.Cempaka n yang sengakngkatannya...but i really love sakura....jut perfect....Aku harap2 aku dapatlah terus stay di kolej ni sampai sem depan...bukan senang....tapi aku kena cuba juga...klu aku dah putus asa sekarang..mana aku nak tinggal sem depan oii!!! Kan bawah CAIS ka....Mentang-mentang aku selalau mengeluh nak tinggal dekat library....CAIS tu actually library.....kitaorang tak panggil library tapi CAIS...Ertinya...Centre...er...ntah lupa...hehehe....tak guna punya student kan aku...nak wat macam mana kan...hehehe....dah lupa ingatan...klah...aku nak bt assignment....adoi!!!

25 August 2008

Tak Dapat Tido + Stress

Masalah tak juga selesai...seriously..aku naik buntu....tak tau nak buat apa dah pasal kes yang aku citer kat post teman lelaki or kawan lelaki?? Lepas aku tulis blog tu...semalaman aku tak dapt tido....damn!!! dahlah aku penat dengan assignment....then tak dapat tido yang cukup lagi...last2 last night aku call my bestfren....dia banyak bantu aku...dia nasihat macam2....dia suruh aku cuba selam hati aku....aku suka ke tak dengan lelaki tu...if trully tak....bincang bek2....pening aku....coz seriously sekarang aku pun dah blur tahap maksima....dunno what to think....tapi lepas aku crita semua kat my bestfre...aku jadi lega skit....n akhirnya aku tido lena....at lasttt.....hehehe...


hari ni...lepas kelas...aku message lelaki tu...just hoping that we will back as usual...and b fren until aku reconfirm...apa nak reconfirm pun aku nda tau lagi....hahaha...tapi at last keadaan back to normal.


Well hari ni first day kuliah lepas cuti...klu monday aku memang satu kelas jak...civil engineering drawing....satu kelas pening macam nak gila....buat civil work punya drawing....kena lukis site plan...mak aih...pening...yalah first time lah kunun....hehehe....tapi oklah...lepas bincang....dah paham mo wat pa...tapi tinggal 4 hari lafi sebelum due...sempat ke tak ni...assignment mechanics n maths lagi kena submit on the same day.....arghs!!!! hari penuh tekanan lah ari ni....Kadang2 aku terpikir...aku ni salah ambik course ka apa....tapi seriuously aku suka semua benda pasal civil engineering....semua subjek....even aku ni perempuan...sapa cakap tak boleh buat kerja construction....tapi aku ngakulah....masih perlu bantuan...coz perempuan buat kuat sangat nak angkat2 simen,batu n pasir segala....

24 August 2008

Teman Lelaki or Kawan lelaki?????

salam...well...lama aku tak online....damn wireless kat sini hancur...geram aku...dahlah bilik komps kat kolej ni kena tutup gara2 perbuatan orang tak bertanggungjawab yang tak tau apa tu kebersihan....tak pasal2 kami yang tak bersalah ni jadi mangsa keadaan....ok ok....balik pi tajuk asal...

Apa beza teman lelaki dengan kawan lelaki??? orang cakap teman lelaki boyfren kita yang terchenta lah kunun...cuba korang translate kawan lelaki pi omputeh....bukan boyfren juga jadinya...mesti korang hairan...apasal minah ni bangkit pasal teman lelaki dengan kwan lelaki ni....actually aku dalam dilema...bila pikir...macam nak naggis pun ada...oklah...here is the situation..

aku ada sorang kawan...lelaki...dia asal dari negeria....dia masih study....study kat sarawak ni juga...tapi kat inti college...dia ambik bussiness...well...dia baik dan kawan yang baik....selalu call n message aku....klu aku ada masalah ke apa ke...aku selalu jadikan dia tempat lepas geram...tapi dia ok ja....tak banyak songeh...n worse...aku pernah buat dia nanggis....kejam kan aku ni...salah dia juga...dia ada masalah dengan kawan2 dia....tapi dia buat bodoh...tak layan aku...dah tu bahasa pun kasar....apa lagi...mengamuk lah aku...coz dahlah kami tak berhubung selama 2 minggu sebab dia exam...well...kan aku biasa dengan dia around...so weird lah bila dia tak call x message...then dia buat gitu....dia rasa bersalah....sebab sakitkan hati aku...leleh lah pula...aku yang jadi tambah serba salah haiya...dia lelaki ke-3 nanggis tuk aku...first my dad n then my stupid ex-bf yg kapel tak sampai 3 bulan dulu...n third dia lah...

sampailah semalam...dia call aku...kami berceritalah macam biasa...kongsi semua cerita...tetiba jadi serius pula...well if korang nak tau...dia biasa lau dalam message or masa call aku dia cakap i love you...aku biasa jak coz aku asume love tu dia sayang aku...aku pun sayang dia...tapi tetiba dia cakap dia betul2 sayang aku as love...cinta..apa jak lah yg seangkatan dengannya......sakit jantung aku....actually dia penah gitau the same thing last month....tapi aku buat bodoh...aku ngelak....ni dah makin rapat....tak sangka pula...adus... masalahya aku sayang dia...aku anggap dia saudara...imposibble aku nak bgi dia cinta....aku bgtaulah...apa yang aku fikir,rasa....n once again dia NANGGIS!!!! Damn....ku betul2 tak tentu arah...hati aku jadi sakit...sakit sangat sebab aku dah lukakan hati orang yang aku sayang n anggap sebagai saudara...tapi takkan aku nak jadi hipokrit kan....well benda ni jadi dah 3 tahun dulu...with other guy....aku rapat dengan dia....tiba2 dia cakap dia cintakan aku..padahal aku cuma sayang dia sebagai kawan...gara2 tak nak kehilangan dia...aku trima jadi gf dia...aku lupa satu benda...klu aku tolak...kami masih boleh berkawan...so thing just happen...lepas setahun kami kapel baru aku sayang dia...specificly....i love him...then we continue jer macam biasa....well tak sangka lepas 2 tahun kapel...kami break....alasan paling bodoh aku pernah dengar...sebab kami berbeza....what the hack...bila masa aku pernah persoalkan latar belakang dia...n apa yang aku takut jadi 3 tahun lalu jadi juga....aku kehilangan kawan merangkap kekasih.....well....man....klu ko baca blog ni....i just be honest....

well apa yang jadi semalam sama dengan3 tahun lepas....aku serba salah...tak tau nak buat apa...dia call aku tak sambut...message aku tak reply....coz aku tak tau nak macam mana nak berhadapan dengan dia....susah nak jadi macam dulu sebab aku dah tau dia ada perasaan lain kat aku....maybe betul ka kot orang cakap....lelaki dan perempuan takkan dapat berkawan.....tapi seriously.....boring lah kawan dengan perempuan saja....adui...aku pun nda tau...apalah dosa aku masa silam...asal kawan ja...jadi begini....sampai kadang aku fobia nak kawan dengan kawan lelaki....yang dari kecik tu teda masalah la.....i mean yang baru nak berkawan ni....tolong!!!!!!

sapa ada solution ni...tolong lah kongsi....pening oh kepala....

22 August 2008

BUSY!!!!!

So sorry my dear diary....hehehe....aku busy dua tiga hari ni....assignment aku berlambak perlukan perhatian....tapi assgment paling killer dah hampir settle....even belum siap aku rasa aku dah boleh bernafas.....well rupanya almost 1 week aku tak online pula kan....well...kat bawah semua list aktiviti aku...byk aku nak kongsi...

monday...
aku busy dengan assignement n on that day....wireless connection tak dapat pakai....well...aku kena bergantung dengan wireless connection kat kampus ni......

Tuesday - FUNNNNNN
wah hari ni gila betul....sepanjang hari kitaorang satu ruma have fun....pagi tu kitaorang besa jak lepak2 di ruang tamu dok layan tv....tengahari pula housemate aku bawa kuar....nak bwa kitaorang pegi waterfalls....punya excited semua.....Kitaorang beli makanan kat cafe sebagai bekal...lepas semua housemate aku solat...kitaorang bertolak....kami semua ada 7 orang....5 orang naik kete n 2 org nek motor....jauh juga lah tempat nak pegi tu.....waterfalls tu kat kg.sikog....dalam perjalanan tu aku ternampak kilang cms clinker....baru aku tau kat mana kilang yang lecturer dok bgtau tu.....klu korang nak tau....aku ni student civil engineering....tu yang mencari kilang tu....hehehe....balik dengan citer tadi....waterfall yg kitaorang pegi tu namanya Baan Gong Waterfall....Kitaorang kena jalan kaki redah hutan lagi sebelum sampai kat waterfall.Jauh juga n perjalanan pun mencabar coz malam sebelum tu hujan....so paham2lah...hujan + bukit +tanah kuning....tapi adventure....aku dah berapa kali tergolek....hehehe....sampai sekarang lutut aku dengan tepi telapak tangan aku biru....coz masa jatuh kena batu sungai....kan batu sungai tajam....sampai sana....aku excited sangat....klu nak tahu....that was my first time....my family protective gila....thats y....x bleh salahkan dorang juga....sapa tak sayang anak kan.....petang baru kitaorang balik tu pun lepas dah start nak hujan...klu tak...tak puas nak berendam....dah tu....jam 7:30 mlm kitaorang kuar lagi...gi tengok movie....tapi before that g shopping coz movie start jam 9....kitaorang pakat tengok susuk....well....tak seram...tapi bgi pengajaran....tengok suraya....dia nak sangat jadi artis....tapi banyak benda yang dia kehilangan....lagipun susuk tu haram....well...jam 11:30 bru kitaorang balik kat kampus...huhu..

Wednesday-Thursday
Aku ngan housemate aku semua marathon buat homework....coz ka hari selasa tu have fun gila....tapi malam sempat juga do melayan tengok tv...hehehe

And hari ni...aku nak siapkan semua homework,...klu dapatlah...tapi aku kena juga siapkan....by hook or by crook....well...have to go.....len kali ada citer menarik aku kongsi lagi k....salam

17 August 2008

Stupid Damned Thing.....


Salam...


aRgH!!!!! gILA....otak aku ni dah tak betul....by the way....aku guna aku untuk rujuk diri aku sendiri lah ya....tak biasa nak guna saya saya ni....hari ni aku tension gila....bukan pasal apa...aku guilty sangat....yalah...assgiment bertimbun macam bukit....tapi aku pula dok melayan movie...tak ka gila namanya....klu setakat satu movie ok juga...ni dah macam marathon movie dah....Actually aku dah bler dengan asignment...so konon2 nak release jap...tapi akhirnya bukan sekejap....tapi dah banyak kejap dah.....


Assignment bertimbun macam nak rak...tapi aku dengan slumber boleh tengok muvie.....its do stupid.....lepas ni marathon homework lah pula konon....cakap pasal stupid.....dalam idup korang...berapa kali korang buat benda bodoh...even korang tau benda tu bodoh like hell...korang buat juga?? Well...klu aku tak terkira jumlahnya....mcam2 aku dah buat....bila pikir balik buat apa aku buat....benda yang aku rasa paling bodoh aku pernah buat time aku umur...around 4 i guess....aku tengok muvie action n dalam movie tu ada aksi berguling dari on top of the tangga.....so im asking my mom....wont its hurt....my mom tengah sibuk menjahit...so she judt simply answer dunno...after that dengan stupid aku mengulingkan diri dari tangga rumah aku yang setinggi 20 anak tangga....Oh God...thats HURT!!!! entah berapa lama badan aku lebam2...since that....whatever im asking to my mom she will explained it precisely to me....takut aku buat benda2 macam tu....tu baru tangga...dibuatnya aku terjun bangunan...jadi arwah aku...ish..simpang malaikat 44.


The second dumbness action that i ever made....stealling keropok from my dad shop....lepas tu punya laju aku lari takut dad tahu....tapi malang tak berbau....aku terlanggar kerusi yang ntah siapa letak tengah jalan n damn kepala aku benjol....worst my dad found out....My dad cakap...padan muka...itu balasan Tuhan....im so ashamed!!!


aku ni suka anak kucing....so one day...aku balik dari tusyen jalan kaki coz my mom ada hal...tak bleh ambik....dekat dengan rumah...i saw a cute little kitten...neighbours aku punya....ko aku ambik dan dukung...dok sibuk membelai anak kucing kat tangan...aku tak nampak lori sebesar giant tu kat depan parked depan umah jiran aku....so...DOOOM!!!! Auch......once again kepala aku benjol n berdarah....bila balik rumah...i try my best to cover my head yang dah mcm ikan flower horn dengan letak bedak n tutup with my long front hair....for 2 week aku tukar fesyen rambut....supaya tak ketara....tapi macam mana pun akhirnya my mom tau juga....pengajaran....biar apap pun,klu berjalan PLEASE LOOK AROUND YOU!

nilah rupa ikan foler horn klu korang nak tau

klu nak aku taip semua perkara bodoh yang aku dah buat.....tak tertaip aku....tak salah kita buat perkara bodoh....tapi jangan jadi macam aku...sampai benjol2....nasib baik tak ada parut...klu tak jatuh saham....hehehe....well nak gi mandi pastu nak buat assgnment...uwaa....menyesal tengok movie tadi.....see u till next time....daa

16 August 2008

Tempat nak express diri part II

Salam...



saya nak minta maaf bebanyak...semalam lepas kelas saya dah penat sangat so tak sempat nak sambung pasal tempat nak express diri part I tu....kita sampai mana ek semalam....emm....hah!..pasal guna alternatif lain nak cari kawan luah perasaan....bende tu sume tak salah actually....(p/s: saya pun ada akaun benda alah tu sume...hehe).yalah kita boleh belajar tentang budaya orang lain,tahu tentang tempat lain n even boleh blajar bahasa lain....tpi bila dah start luah perasaan dah express diri coz yalah kawan depan mata tak bleh pakai...so carilah kawan tak bleh nampak....hey!! klu macam tu apalah erti kawan tu....well...macam dalam satu blog yang saya baca...tajuk die sahabat,teman,kawan,rakan,kenalan...hasil tulisan blogger yang quite popular...mr dood a.k.a mr right a.k.a bob dalam blog beliau akubetul....dia tulis camni

"Ok, first let define friend. Susah ni, difficult to exactly create a way to justify somebody as our friend or not. Maybe base on information, if we knew something about that person and vice versa, then boleh consider sebagai kawan. Of cause, information tu maksudnya nama, asal mana, kerja, etc. But, we can’t apply the same method for celebrities, since they knew cerita masing-masing sedangkan mereka bukan kawan. Nevermind, since aku bukan celebrity, and no way celebrity singgah kat blog ini. So, let just stick to above definition.
Ramai percaya kawan berbeza dengan sahabat. Sahabat adalah teman sehidup semati. Sanggup bersusah payah dan menempuh segala onak dan duri dalam kehidupan. Walaupun kadang-kadang onak dan duri yang betul-betul pun kita tak pernah jumpa, since sekarang hutan semua dah jadi bangunan atau padang permainan. Seriously, what exactly ‘onak’? Some sort of pokok or lumpur?"

Yang lain korang baca sendiri lah ya kat http://www.akubetul.com/2007/06/sahabat-teman-kawan-rakan-kenalan.html... nak express diri tu...carilah cara lain....jgn nak memandai cari kawan kat siber then luah semua....byangkan...kawan siber kita tu...orang yang kita umpat...aduh...klu saya terjun bangunan dah....korang boleh menari...lempiaskan amarah dalam hati tu...cari lagu yang rancak2....nda pun...menyanyi kat bilik air,....jgn hujan dah lah ye...gurau je! But guys....apa2 pun...cari ur family...well..they know us better kan...so nak segan apa...its better on that way...daripada masuk hospital bhagia....hehe...

klah guys...assgnment kesayangan saya dah menunggu....korang fikir2lah...berkawan biar berpada2...kawan ni macam kek...kek tak cukup adunan...luar cantik,elok jer...tapi dalam...hampeh.....klah till next time...take care k....

15 August 2008

Tempat nak express diri part 1

Salam...

Well...ramai kat luar tu yang tak tau camne nak express diri sendiri kan....same cam saya juga lah....ape2 hal...suke diam je...simpan sorang2 n lepas tu gila...tapi saya belum gila lagi...masih waras lagi...hahaha....susah kan nak cari orang yang boleh kita percayai untuk dengar semua luahan hati kita...ada nampak saja baik tapi kat dalam....hampeh....orang tua2 cakap...harapkan pagar,pagar makan padi.....Takkanlah kita nak biarkan orang tau apa yang ada dalam hati kita...mesti segan kan....

Saya dah puas kena dah....ingatkan kawan sejati.Kawan sejati nak mampus....makan diri sendiri....menyusahkan orang tak sudah2.Percayalah...dalam seribu orang sahabat kita tu....susah tau nak cari yang betul2 jujur kat kita dan ikhlas kat kita....Saya yakin...kat luar tu ramai lagi yang dah kena macam saya ni....Kita berlembut salah...nak berkasar lagilah tak elok....jadi macam mana....klu saya...saya buat dunno jak....buat apa nak pening2 kepala dengan orang2.Bgs lagi pikir pasal negara ka,family ka....paling bgus...STUDY...(bg yang masih study la)...hehehe....

So...dorang cari alternatif lain nak luah perasaan....itulah wujudnya friendster,hi-5,my space,kawanster,yahoo messanger,msn,...ah macam2 lagilah...Kita add sesuka hati ja sape2 yang nak jadi kawan kita.Tak penah ambik tau pun kan mana ntah asal usul dorang.....lepas tu suka hati jer citer apa masalah peribadi kita kat orang tu....memang ramai yang selesa buat macam tu...yalah tak dengar suara....tak nampak muka so taklah segan kan....kalau ikutkan,cara ni berkesan juga.....yalah...klu nak simpan je dalam hati....teruk nanti....alamak....nak pegi kelas....nanti jer sambung k.....