CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 August 2008

Cop Kolej

Well...dah lama kan aku tak online...bukan apa...bukan aku malas.....tapi assignment aku banyak macam bukit....kan last week aku cuti....jadi dalam mood cuti so tak semua assgnment dapat aku bg siap dengan perfect....so adalah yang masih tinggal...tau2 bila kelas dah mula....nak mampus aku rasa....assignment baru bertimbun...macam menyesal lak aku tak bagi siap...ltapi aku mau buat macam mana...cuti tuuuu!!!!!!! Nak juga aku rehat lepas separuh mati kelas n study segala.....tapi tau2...lepas cuti....aku jadi lebih teruk....dahlah soft skill,senggang,aktiviti fakulti n kolej lagi.....aktiviti soft skill,sengang n aktiviti fakulti plus dengan kelas harian n assignment aku bleh handle...aku boleh ja klu tak tido malam....tapi yang aku pening sekarang ni aktiviti kolej....aku kena dapatkan minimum 10 cop....tapi masalahnya aku Cuma ada 2 cop sekrang...padahal sem dah nak abis....nda ko naya....student engineering nya jadual padat mau mampus....so setiap kali ada aktiviti kolej aku tak dapat attend sebab kadang2 kena attend aktiviti senggang n gantian kelas....discussion lgi....aku dah tak tau dah nak wat pa....pening kepala aku ni tau.....Aku risau aku tak dapat stay dalam kolej ni nanti for the next sem...adui....aku pening gila punya pening.....aku dah lah jauh dari sabah...bukan ada saudara mara pun....ni yang aku bler tahap maksima ni...arghhhh!!!!!!!! Help!!!!!!!!!! Kerisauan aku makin menjadi since ni nak masuk bulan 9.....thats mean aku ada masa sebulan lebih lagi....

Kadang2 akal jahat aku ni...mau jak aku pergi curi buku kolej orang lain kat pejabat.....tapi aku masih waras n dapat fikir dengan positif....klu tak...dah lama buku orang len jadi arwah oleh aku....Aku risau,..macam mana nak urus benda ni...esok actually ada peluang....but then....damn!!! ada kelas kat kampus timur jam 10....sedangkan aktiviti kolej jam 9....n bas pula every 1 hour start jam 8....takkan aku nak pegi timur naik bas jam 10....nak mampus....aku macam mau nanggis sekarang ni....aku rasa hidup aku ni ada saja problem....aritu aku problem dengan masa senggang...settle...soft skill pula...n baru jak settle...n baru ni aku terpikir dengan aktiviti kolej....aktiviti harian aku memustahilkan aku nak fix masa lagi....adui....aku kena atur juga masa aku ni malam ni juga...aku kena reschedule....tapi....dapat ka ah??? Tu jak soalan dia...Dapat ka reschedule...padahal aku buat hari tu pun berhari2 aku fikir aturan masa aku macam mana....masalahnya aktiviti kolej setiap malam n weekend....n time2 tu aku selalu ada kelas gantian or discussion....klu ikut logik...aku kena dulukan mana??Mestilah yang ilmiah dulu....tapi bila fikir dalam2....nanti aku terkeluar dari kolej macam mana aku mau study pula....LIFE IS COMPLICATED!!!!

Sapalah kat dunia ni yang hidup senang kan....semua orang pun hidupnya compliucated....even puteri raja pun banyak yang dia kena fikir...hmmm....aku sepatutnya tak mengeluh dengan semua bebanan....erm..not bebanan...tanggungjawab....yang tanggungjawab is the rite word....Klu aku dapat survive sem 1 ni....miracle lah tu...coz aku pun tak tau macam mana nak survive....aku dah dalam proses untuk lengkap syarat bergraduat....tapi syarat nak stay kolej tu yang aku tak dapat nak lengkapkan...korang rasa2 lah....dapat akah aku stay terus kan kolej Sakura yang tercinta ni....well...its nice to stay here even kecik dari Kolej Allamanda,K.Bunga Raya,K.TAZ,K.Cempaka n yang sengakngkatannya...but i really love sakura....jut perfect....Aku harap2 aku dapatlah terus stay di kolej ni sampai sem depan...bukan senang....tapi aku kena cuba juga...klu aku dah putus asa sekarang..mana aku nak tinggal sem depan oii!!! Kan bawah CAIS ka....Mentang-mentang aku selalau mengeluh nak tinggal dekat library....CAIS tu actually library.....kitaorang tak panggil library tapi CAIS...Ertinya...Centre...er...ntah lupa...hehehe....tak guna punya student kan aku...nak wat macam mana kan...hehehe....dah lupa ingatan...klah...aku nak bt assignment....adoi!!!

0 comments: