CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

24 August 2008

Teman Lelaki or Kawan lelaki?????

salam...well...lama aku tak online....damn wireless kat sini hancur...geram aku...dahlah bilik komps kat kolej ni kena tutup gara2 perbuatan orang tak bertanggungjawab yang tak tau apa tu kebersihan....tak pasal2 kami yang tak bersalah ni jadi mangsa keadaan....ok ok....balik pi tajuk asal...

Apa beza teman lelaki dengan kawan lelaki??? orang cakap teman lelaki boyfren kita yang terchenta lah kunun...cuba korang translate kawan lelaki pi omputeh....bukan boyfren juga jadinya...mesti korang hairan...apasal minah ni bangkit pasal teman lelaki dengan kwan lelaki ni....actually aku dalam dilema...bila pikir...macam nak naggis pun ada...oklah...here is the situation..

aku ada sorang kawan...lelaki...dia asal dari negeria....dia masih study....study kat sarawak ni juga...tapi kat inti college...dia ambik bussiness...well...dia baik dan kawan yang baik....selalu call n message aku....klu aku ada masalah ke apa ke...aku selalu jadikan dia tempat lepas geram...tapi dia ok ja....tak banyak songeh...n worse...aku pernah buat dia nanggis....kejam kan aku ni...salah dia juga...dia ada masalah dengan kawan2 dia....tapi dia buat bodoh...tak layan aku...dah tu bahasa pun kasar....apa lagi...mengamuk lah aku...coz dahlah kami tak berhubung selama 2 minggu sebab dia exam...well...kan aku biasa dengan dia around...so weird lah bila dia tak call x message...then dia buat gitu....dia rasa bersalah....sebab sakitkan hati aku...leleh lah pula...aku yang jadi tambah serba salah haiya...dia lelaki ke-3 nanggis tuk aku...first my dad n then my stupid ex-bf yg kapel tak sampai 3 bulan dulu...n third dia lah...

sampailah semalam...dia call aku...kami berceritalah macam biasa...kongsi semua cerita...tetiba jadi serius pula...well if korang nak tau...dia biasa lau dalam message or masa call aku dia cakap i love you...aku biasa jak coz aku asume love tu dia sayang aku...aku pun sayang dia...tapi tetiba dia cakap dia betul2 sayang aku as love...cinta..apa jak lah yg seangkatan dengannya......sakit jantung aku....actually dia penah gitau the same thing last month....tapi aku buat bodoh...aku ngelak....ni dah makin rapat....tak sangka pula...adus... masalahya aku sayang dia...aku anggap dia saudara...imposibble aku nak bgi dia cinta....aku bgtaulah...apa yang aku fikir,rasa....n once again dia NANGGIS!!!! Damn....ku betul2 tak tentu arah...hati aku jadi sakit...sakit sangat sebab aku dah lukakan hati orang yang aku sayang n anggap sebagai saudara...tapi takkan aku nak jadi hipokrit kan....well benda ni jadi dah 3 tahun dulu...with other guy....aku rapat dengan dia....tiba2 dia cakap dia cintakan aku..padahal aku cuma sayang dia sebagai kawan...gara2 tak nak kehilangan dia...aku trima jadi gf dia...aku lupa satu benda...klu aku tolak...kami masih boleh berkawan...so thing just happen...lepas setahun kami kapel baru aku sayang dia...specificly....i love him...then we continue jer macam biasa....well tak sangka lepas 2 tahun kapel...kami break....alasan paling bodoh aku pernah dengar...sebab kami berbeza....what the hack...bila masa aku pernah persoalkan latar belakang dia...n apa yang aku takut jadi 3 tahun lalu jadi juga....aku kehilangan kawan merangkap kekasih.....well....man....klu ko baca blog ni....i just be honest....

well apa yang jadi semalam sama dengan3 tahun lepas....aku serba salah...tak tau nak buat apa...dia call aku tak sambut...message aku tak reply....coz aku tak tau nak macam mana nak berhadapan dengan dia....susah nak jadi macam dulu sebab aku dah tau dia ada perasaan lain kat aku....maybe betul ka kot orang cakap....lelaki dan perempuan takkan dapat berkawan.....tapi seriously.....boring lah kawan dengan perempuan saja....adui...aku pun nda tau...apalah dosa aku masa silam...asal kawan ja...jadi begini....sampai kadang aku fobia nak kawan dengan kawan lelaki....yang dari kecik tu teda masalah la.....i mean yang baru nak berkawan ni....tolong!!!!!!

sapa ada solution ni...tolong lah kongsi....pening oh kepala....

0 comments: