CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

16 August 2008

Tempat nak express diri part II

Salam...



saya nak minta maaf bebanyak...semalam lepas kelas saya dah penat sangat so tak sempat nak sambung pasal tempat nak express diri part I tu....kita sampai mana ek semalam....emm....hah!..pasal guna alternatif lain nak cari kawan luah perasaan....bende tu sume tak salah actually....(p/s: saya pun ada akaun benda alah tu sume...hehe).yalah kita boleh belajar tentang budaya orang lain,tahu tentang tempat lain n even boleh blajar bahasa lain....tpi bila dah start luah perasaan dah express diri coz yalah kawan depan mata tak bleh pakai...so carilah kawan tak bleh nampak....hey!! klu macam tu apalah erti kawan tu....well...macam dalam satu blog yang saya baca...tajuk die sahabat,teman,kawan,rakan,kenalan...hasil tulisan blogger yang quite popular...mr dood a.k.a mr right a.k.a bob dalam blog beliau akubetul....dia tulis camni

"Ok, first let define friend. Susah ni, difficult to exactly create a way to justify somebody as our friend or not. Maybe base on information, if we knew something about that person and vice versa, then boleh consider sebagai kawan. Of cause, information tu maksudnya nama, asal mana, kerja, etc. But, we can’t apply the same method for celebrities, since they knew cerita masing-masing sedangkan mereka bukan kawan. Nevermind, since aku bukan celebrity, and no way celebrity singgah kat blog ini. So, let just stick to above definition.
Ramai percaya kawan berbeza dengan sahabat. Sahabat adalah teman sehidup semati. Sanggup bersusah payah dan menempuh segala onak dan duri dalam kehidupan. Walaupun kadang-kadang onak dan duri yang betul-betul pun kita tak pernah jumpa, since sekarang hutan semua dah jadi bangunan atau padang permainan. Seriously, what exactly ‘onak’? Some sort of pokok or lumpur?"

Yang lain korang baca sendiri lah ya kat http://www.akubetul.com/2007/06/sahabat-teman-kawan-rakan-kenalan.html... nak express diri tu...carilah cara lain....jgn nak memandai cari kawan kat siber then luah semua....byangkan...kawan siber kita tu...orang yang kita umpat...aduh...klu saya terjun bangunan dah....korang boleh menari...lempiaskan amarah dalam hati tu...cari lagu yang rancak2....nda pun...menyanyi kat bilik air,....jgn hujan dah lah ye...gurau je! But guys....apa2 pun...cari ur family...well..they know us better kan...so nak segan apa...its better on that way...daripada masuk hospital bhagia....hehe...

klah guys...assgnment kesayangan saya dah menunggu....korang fikir2lah...berkawan biar berpada2...kawan ni macam kek...kek tak cukup adunan...luar cantik,elok jer...tapi dalam...hampeh.....klah till next time...take care k....

0 comments: