CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 September 2008

3 0f 7

aku rasakan...aku ni macam countdown pula....huhuhu...tapi syukur...assignment ke-3 aku dah siap...argh....ada 4 lagi....aku rasa macam mau rehat dulu kejap....at least 4 few hours....so bru start...sebab demam aku dah makan teruk....batuk aku makin menjadi....aduh....ada 2 lagi assignment management...and 2 lagi material....and empat2 assignment tu aku blur....aku betul2 nda tau macam mana mau buat...aku rasa assignmrnt tu susah..well yg aku rasa senang pun 2 hari 2 malm juga aku buat....mungkin malam ni aku tido awal....esok baru aku start marthon lagi....but then....5 hari lagi tau....mana sempat geng...adoi.harap2 aku dapatlah buat...aiyor

29 September 2008

2 of 7....

syukurlah....lepas macam2 jadi semalam kat assignment aku...aku dapat juga bg siap...n sekarang dah selesai...5 to go....tapi masalahnya aku demam panas sekarang....dah tu batuk2 lafi...kpla pun pening2...aku lansung x dpt cosentrt...oh God help me...

KUCING!!!!!!!!!!!!!!

Argh.....macam aku nak bunuh jak nak kucing ni...menyusahkan hidup aku betul....semalam dia kerjakan laptop aku...sampai sekarang sound system dia hancur..aku tak tau apa kucing tu buat...yang pasti dia pi lompat2 atas laptop aku.....since that laptop aku keep hang...dah tak functional dengan bagus macam biasa...nak on pun macam aku nak tunggu telur masak...sakit hati aku...kerja aku semua jadi lambat...tadi dah maximum....dia tumpahkan air dengan makanan dia sebab sibuk main2, lompat sana lompat sini...aku tak kisah...sabarlah....aku bersihkan...tengah aku bersihkan dia sedap2 kerjakan laptop aku....habis assignment aku 10 muka surat.....10 muka surat tu aku buat dari awal pagi sampai lewat petang tau!!!!! aku penat bukan main....n sekarang aku kena taip semula....dahlah aku takda take note.,,,,,sakit ati aku...kena buat references lagi....dah tu...aku buat teh...belum sempat minum dia dah minum....last2 aku ambik....siram kat bawah shower....aku dah sakit hati sangat...dah tu aku bgi biar dia basah macam tu jak.....dari tadi dia cuba dekat aku nak panaskan badan...tapi aku buang ke tepi...yalah fikir benda yang dia dah buat.....espesially assignment aku....nak gila aku buat dari awal pagi.....dia p swich off.....ni ada aku buang dalam tong sampah esok....aku telampau sakit hati....benda lain aku boleh terima but NOT MY ASSIGNMENt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! damn....sampai sekarang aku sakit hati...klu dia tak buat hal...rasanya by now aku dah bleh strt print.....tapi ni kena start balik buat....nak gila aku...now dah jam 1 pagi....but i havent done yet part 1 or specificly, macam 10 muka surat yang aku buat sebelum tu....

27 September 2008

one of seven....

Yeah....satu assignment aku dah siap...berabiz aku buat...n sampai laptop aku stuck2....aku harap2...by tomorrow laptop ni ok...klu tak mampus aku...ada lagi 6....mudahan aku dapat siapkan lagi satu dalam sehari dua ni...

Boring gila aku kat umah ni...sik da kawan....kucing tu lah kawan aku...tu pun kesian..klu dia kacau aku belasah....tapi pasal dia juga laptop aku hang tadi...sakit ati aku....Kucing ni memang....telampau dilayan...aku yang pening.....tapi kesian juga....takut juga dia kat aku dah...payah aku pujuk...bru dia mo dekat ma aku balik...well...aku dah kepenatan...aku mo tido dulu...pastu baru buat lagi assgnment.....doakan aku dapat siapkan satu esok.....

26 September 2008

Holiday!!!!!!!

Huhu...suppose to be esok baru start cuti....but then class aku cancel dari semalam sampailah hari ni..so aku dah c1uti lah...hehehe..tapi assignment banyak nak mampus...aku ada tujuh assignment on da way....aku baru start buat lab report...ada 7 lab report tapi aku baru wat 3...mudah2an..mlm ni aku siap....huhu....

tadi aku dengan aisyah masak...tetuba teringin nak masak...so kami bekerjasama masak..memandangkan...kami berdua jak kat rumah ni sekarang...semua orang dah balik....well..by esok malam...aku dah sorang2...Aisyah pula balik....tapi takpalah...banyak juga kerja aku yang aku kena buat ni...huhu...klah...nak teman aisyah buka puasa....see u next time

23 September 2008

Rileks....

Well, hampir seminggu aku menghilangkan diri...bukan aku malas nak buat blog tapi...aduh...bnyak kali dah aku cakap benda yang sama.....busy...busy...busy...sorilah...aku nak buat macam mana...student mana yang free jak kan...memang busy...lg2 last week aku sibuk dengan assignment dengan program buka puasa dengan anak yatim...overall erything ok...but then pengurusan abg syafiq aku tak berapa suka...tak proper...dia tak tau nak buat keputusan tegas...nyak dia depends dengan ajk...itu aku rasa aku bleh terima lagi coz mungkin dia nak ahli primu lebih banyak berfikir n jadi more kreatif....tapi perkara yang aku rasa aku nak belasah mamat syafiq ni.....first damn!!! tak punctual....meeting dia lambat...sepatutnya pengarah program patut ada 15 minutes earlier...dia kena ready everythng....tu satu hal yang paling aku x suka....lagi satu hal lagi, dia fokus dengan ketua ajk aku, aku tak perasan sebenarnya, tpi ajk lain terutama ajk tertinggi yang bising kat aku,aku pun cuba previous balik,yalah aku fokus dengan kerja aku yang abg syafiq bg luar julat tu,mana aku da masa mo pikir orang len, betul pula...tapi takpalah,aku assume abg syafiq suka kat farah,tak kisahlah, cuma perbuatan abg syafiq muakkan orang ramai....terutama satu ajk tu,aku tak nak sebut nama,di buatnya abg syafiq baca blog ni,naya ajk yang sorang tu nanti, another thing yang aku geram, abg syafiq tak handy to all his ajk.Aku nampak terutama bila kami buat persiapan untuk moreh,dia just macam bercerita with his fren,tapi abg hafiz pengerusi PRIMU pula sanggup pergi cuci pinggan, bg semua ajk termasuk aku arahan yang tepat apa nak buat,apa yang silap kami,abg hafiz yang tegur....but maybe abg syafiq tension, tapi apa guna kami ramai2,kami ajk bertanggungjawab support dia,so kenapa pula dia macam macam tu...tak faham aku....

Paling aku rasa nak bunuh orang time tu, dorang nak buat stail kenduri melayu.Nak mampus...Oiii kita urus orang luar....bukan ahli PRIMU jak...Klu among us boleh lah ko santai jak....Apa salah serve stail hotel....aku dengan ajk lain lantak jak...aku tak kisah...lagipun ajk protokol in charge, and she approve what we trying to do and fully rejected cadangan farah.abg syafiq masih tak pandai nak urus program, tapi first time dia kot....sepatutnya, abg syafiq pantau semua bahagian tapi cadangan ajk tertinggi(ketua ajk) yang akan buat,dorang akan buat part masing2 and abg syafiq patutnya akan pertimbangankan dan baiki...tak boleh campur aduk tugas ajk sebab professioanal or personal....

Masa post mortem,aku demam panas, so aku tak dapat pergi padahal banyak aku nak tegur....tapi nak buat macam mana,aku macam mayat hidup hari tu, over minum air sejuk padahal aku dah tak sedap badan time tu..Kan hari tu terkejar2 so penat n haus gila...so bila dah berbuka, air yang diserbu last2 kami semua kenyang dengan air, tapi akibatnya aku demam...hahaha.....macam2 saja tau....

Well...everything that bothered me dah selesai...sekarang seminggu lagi b4 cuti raya...assignment belum lagi bertambah...harap2 tak lah bertambah...so aku fokus nak buat management assignmnt 2....aku dah kumpul maklumat n adalah buku aku jumpa...sakit hati aku, bila aku dah siap management assignment 1, bru aku tau ada juga buku pasal management in construction ni...nasib baik apa yang aku goreng dalam aasignment 1 tu semua betul...maybe kena edit skit2 juga lah kut...tapi taklah banyak kerja aku....daripda certain orang yang masih belum start apa2 pun...

Erm....raya ni aku sorang2 jak kat rumah n of coz dengan c kecik lah.....huhuhu...well...best juga sorang2... dapat buat assignment dengan aman unless si kecik buat hal.....assignment aku boleh tahan susah...tapi syukur tak banyak sangat...mudah2an takda assignment material....dulu aku suka buat pasal material tu...tapi dah balik2 kena buat assgnmnet...pening gila aku jadinya....haiyo hari ni ada kelas material....takut ada assignment...hahaha....takpelah tu....klu ada buatlah....tapi capasity aku untuk pinjam buku dah tinggal dua....tapi aku dah ada materil satu...huhu.....klah...penat aku menaip....panjang gila blog aku kali ni...yalah lama tak online...klah..till next time...daa

13 September 2008

HP BARU!!!!!!!!!!!!!!

Handphone lama aku dah hancur..aku pakai nokia 5200...tapi aku dah ada hp br dah...sony ericson w580i...love it...thanks to someone...



Majlis berbuka puasa bersama anak yatim (peryatim)

Salam...well.tak lama lagi (19/9/08) ada satu majlis berbuka puasa bersama anak yatim akan diadakan...anjuran PRIMU..Aku jadi salah sorang ajk...aku ajk bhagian juadah n hidangan...tapi kerja aku pun dah keluar dari sepatutnya aku buat jak...tapi aku tak kisah...coz aku jadi ajk ni pun bukan semata2 nak rebut mata senggang tu...tapi aku nakm berkhidmat dengan anak2 yatim tu...aku tau aku buat ni taklah membantu sangat...at least aku try....isnin nanti aku akan start kutip derma kat setiap rumah kat kolej ni...mudah2an Tuhan permudahkan kerja aku....kutipan derma tu...kami akan bgkan sama rata dengan 60 anak2 yatim yang datang nanti...duit tu akan jadi macam duit raya buat dorang...so makin banyak hasil kutipan...makin banyaklah duit raya yang dorang terima....Aku tak sabar nak tunggu hari tu...aku harap semua berjalan lancar...tapi aku rasa bwh pimpinan abg syafik....kami takkan ada masalah...lagipun semua ahli primu ringan tulang and quite a kind person....so rasanya takkan hadapi masalah....may God bless....untuk ajk2 program ni....mudah2an Tuhan permudahkan tugas kita dan mudah2an kita dapat hiburkan adik2 kita tu...salam

12 September 2008

Thinking Of U....

Hahaha...korang rasakan...aku ngah fikir tentang sapa...haha..mestilah orang yang paling disayangi...nak tau tak sapa...meh aku kongsi...IM THINKING OF ASSIGNMENT!!!!!!!!!Argh....tak juga siap2 assignmen aku ni tau...sakit jiwa dan raga aku rasa...adus...nda sangup sih gue....apahal bertukar indon pula ni..muahaha.....tapi aku lega skit...material yg haritu..aku dah submit...skang ni...assignment lain lagi...tak kurang juga hebatnya memeningkan kepala hotak aku yang memang dah berserabut ni...wahaha...klah...aku nak gi kelas...kang dah balik kelas..klu aku rajin aku sambung crita lagi k...hehehe

p/s: kak wan jangan tension2...kang siap juga keja tu...hehehe...pegi dulu...

10 September 2008

PENING

DEMAN aku belum lagi kebah2...emalam dah ok skit actually...but then aku tido lambat lagi....last2 bgn pagi tadi aku dah pening....macam aku tak nak gi kelas...tapi aku teringat yang management hari ni lecture mr.kii....last lecture....mr kii bkn lecturer Unimas actually...kena import dari luar untuk bagi kitaorang pendedahan kan kitaorang espicially freshie...eh kitaorang freshie lah...hehehe...aku ni kat CLS actually...waiting for manegenment clas...ingatkan aku mo buat asignment but then dapat wireless pula kat auditorium ni...sumber dari kolej cempaka....ni yang aku menyembat kejap...huhuhu...klah...aku tak nak tulis panjang2...karang abiz bat laptop...macam mana aku mau buat assignment lagi...klah take care...nanti malam klu aku dapat wireless n klu aku free aku bt lagi blog...tapi rasanyamalam ni aku ada aktiviti PRIMU...tapi ntahlah...see u till next time..

09 September 2008

DEMAM

Adoh...pagi tadi aku demam...badan aku panas...kepala aku pening gila...tapi aku kuatkan juga semangat coz assignment bm untuk group aku kat tangan aku....padahal sepanjang perjalanan aku mau pitam rasanya...kat kelas syukur juga..aku dapat fokus even pening sikit..so sebab keadaan aku yang aku rasa macam mayat hidup ni...aku tak dapat puasa...coz every hour aku kena telan ubat...or aku pengsan...sapa mau angkat...dahlah aku ni "comel"....huhuhu...nasib baik juga lab takda petang ni...tapi kena juga pegi...coz kami kena buat compacting test memandangkan hari ni hari yang ke 14....nanti hari ke-28...kena pegi lab lagi...for another compacting test.....syukur the result of the test quite ok.....

Balik je rumah....aku rasa nak tumbang...kak kit paksa aku pegi beli makanan n makan....so pegilah...kang kena bebel pula...dlm perjalanan...aku terpaksa jalan pelan2...coz kepala aku berat mau mampus...aku beli air kelapa....coz orang tua2 cakap air kelapa dapat kurangkan panas badan...itu jer alternatif aku time tu...coz aku tak bleh mkn ubat...nanti aku tertidur...kerja banyak siot beb...assignment dah dekat due....time kat umah aku mkan dalam bilik...damn...semua pahit aku rasa...sah aku demam panas...tapi aku paksa juga habiskan nasi....tapi lepas minum air kelapa,kepala aku ringan sikit...kebetulan kut...ntahlah....so aku truslah buat jotting point untuk assignment material tu....tapi kepala aku sakit balik...aku paksa untuk cuba habiskan juga....at last...lepas jer abis...aku terus selongkar ubat....lepas makan,terus aku baring....berselubung dalam selimut...even aku rasa panas actually...aku nak keluarka peluh...one of petua orang tua2 lagi...nak cepat kebah dari demam,pastikan banyak peluh keluar..aku tido 4 about 2 n half hour...tu pun aku terbanguin sebab si kecik (meow) bising...ntah apa yang dia bising2....n now aku sambung buat assgnment....aku dah start typing based on the note yang aku dah jot for about 4 days...selama 4 hari tula aku tak cukup tido...tak cukup rehat...akhirnya demam....takpalah...dugaan tuhan....yalah dugaan tuhan...esok aku nda tau macam ana...dapat ka aku bangun gi kelas....mudah2 ya...so ada distribution assgnment...so sekarang....whole assgmennt aku ada 8 assignment...adus...nak mampus aku....klah...aku dah start pening ni...bgs aku sambung buat assgnment before aku lansung ak larat nak bangun....take care k...n doakan aku cepat sembuh...

PORNOGRAPHY!!I!!!

Aku rasa....mesti ramai orang heran..apasal pula keluar topik yang lansung tak bermoral ni...Actually..gini...korang pun tahu yang aku quite bz dengan assignment..so lepas online petang semalam...aku dah terus mendiamkan diri buat assignment kat bilik...sampailah tengah malam tadi dekat jam 11:30 kawan aku yang sama2 study kat mnatriks dulu message marah2...ni message dia "Melin'whats's with ur picture in fs?Its so disgusting!"...AKU BLURRR!!!apalah dak ni cakap....rasanya takde lak aku buat benda yang bukan2 unless aku admitlah,wallpaper dia sexy skit...bukan skit kot...byk kot...aku pikir tu....tapi lepas tu kawan aku tu telefon n marah....lagi aku terkejut...so cepat2 aku buka frenster.....tuhan jak tau perasaan aku time tu....aku rasa macam mau nanggis...nasib baik ada kawan aku stay up kat bilik aku buat assignment....

IT WAS GAMBAR BOGEL!!!!DAMN!!!! yang aku lagi sakit hati...dia letak situ my dream style....my dream style mo mampus...kpala hotak dream style...aku rasa aku tau kerja sapa...coz cuma one person in da world tahu password frenster aku....Kelam kabut aku minta tolong kawan aku tukar picture n delete picture2 tu....coz wireless tengah malam tadi breaking down....Oh God...aku malu betul...aku tak tahu berapa ramai yang dah tengok picture tu...entah apa tanggapan dorang kat aku....kenapa jadi macam ni....Sampai sekarang aku rasa sakit hati....

Kepada sapa2 kawan aku yang nampak gambar tu dah..aku minta maaf...truly sorry....it wasnt me...rasanya sapa yang memang kawan aku....know who i am....And Ina....tQ for helping me last night n telling me what happen...klu tak,...tentu aku lagi malu....aku rasa macam tak mo pegi kelas pagi nanti....aku takut ada kawan2 kelas aku dah nampak...im ashamed!!!

08 September 2008

Love.....

Cinta....rasa-rasanya.....sapa yang tak pernah jatuh cinta???Even adik sepupu aku yang umur 10 tahun tu pun jatuh cinta..of course lah cinta monyet....klu true love....tabik spring aku...entahlah...aku ngah sibuk2 buat assgnment...aku teringat ex bf aku...i mean...ex-ex bf aku...well...sapa2 yang kenal rapat dengan aku....you know that im damn playgirl....even bentuk badan aku taklah secantik orang lain....tapi aku pun tak tau apa yang dorang nampak dalam diri aku....so any perlawaan nak jadi bf aku....aku terima begitu saja..,.,even pernah sekali...aku ada 4 bf on one time...but then....aku akan tinggalkan dorang klu aku rasa dah bosan.....nda gunakan aku ni....but then....aku betul2 sayang dengan satu mamat ni...orang kk...but then dia putuskan aku tanpa alasan yang kukuh...i assume sekarang ni...dia pun saja nak mainkan aku macam aku pernah buat....tapi aku tak salahkan dia....rasanya aku yang bersalah....

Sekarang aku dah try be a gud girl....aku dah tak nak buat dajal lagi....tak suka aku cakap tak suka....aku tak nak nak menyusahkan diri sendiri....tapi....aku rasa sunyi,...,.sebab mungkin telampau serik....aku dah makin memilih....ramai yang aku reject macam tu saja....bukan nak kejam...tapi untuk kebaikan bersama...entahlah....aku masih mencari seorang yang sesuai...nak cari yang sempurna...aku bukan sempurna.....just hoping aku dapat cari seseorang yang macam mamat yang aku bgtau tu....hopefully.....May God Bless

Time Table 4 Exam!!!!

Argh...seminggu aku nda dapat online coz tetiba jak limited wireless...yg aritu aku online guna laptop roomate aku sebenarnya...aku pun pelik apasal dia dapat n aku tak dapat...tapi tak kisahlah...ni aku baru masuk pi web fakulti ni aku baru dapat time table for exam....nak mampus aku rasa...adui...first day dah math....sakit jiwa....tapi lepas tu free 1 hari...exam mechanics la pula...yang aku benci esoknya materials lah pula...lepas tu next week lagi bru engineering drawing...adui...itu yang killer paper...belum paper lain lagi....hancur betul....sakit jiwa aku dibuatnya...doa2lah supaya aku dapat buat...klah..mo buat assgnment...take care...

06 September 2008

Kembali!!!!!!

Hehehe....so sori...lama aku menghilang n tak jenguk blog ni kan....bukan sebab aa...tapi sekarang exam week...so aku busy gila study...assignment lagi banyak mau mampus...ni aku online blog ni pun sambil2 nak check morpheus...nak ambik notes lecturer...huhu....lagipun aku tengah cari maklumat untuk buat assgnment....well...aku tiada masa nak tulis panjang2...len kali aku tulis panjang2 k...bila ada masa..sekarang ni aku kena marathon buat assignment...nak or tak nak...tak payah tido malam lah aku jawabnya malam ni....take care...






01 September 2008

First day of bulan Ramadhan....

Well...Everything just going so perfect today....puasa aku pun ok...takde aral melintang...cuma penat sikit...sebab petang tu ada meeting....PRIMU (Pembimbing Rakan Intelek Mahasiswa Unimas) nak adakan majlis berbuka puasa dengan anak-anak yatim 19 Sept nanti...n aku salah sorang ajk....even aku tak dapat jadi setiausaha macam yang aku request....aku puas hati sebab aku tetap jadi ajk...lagipun aku tengok tadi setiausaha kitaorang....dah pening...macam2 surat dia kena buat....so aku rasa bgslah orang lain yang handle...yalah...jadual aku packed...so aku tkt aku tak dapat bagi komitment....sedangkan masa kat matriks dulu...jadi ajk untuk pertandingan sketsa pun aku dah huru hara....tak taulah kat sini....tapi kat sini ni aku tengok ajk dia tak ramai sangat....Aku jadi ajk juadah...pening juga nak fikir...nak cari sponser lagi kat 14 cafe kat unimas ni...bukan kerja senang ni tau...tapi aku akan cuba bagi yang terbaik,....mudah-mudahan aku dapatlah laksanakan....adoi....lenguh kaki aku...si kecik (kucing) duduk tido atas kaki aku....penat main kot...well...tak lama lagi nak buka puasa...klu takde aral melintang...esok aku akan berpuasa lagi....klah....salam....

Meow!!!!!

Kat rumah ni..ada seekor anak kucing....actually not ours...lecturer roomate aku jumpa kucing ni kat bawah jambatan so suruh jagakan dia for a while...sementara dia pegi kursus...mula2 si kecik ni datang...nak pegang pun susah coz dia takut dengan kitaorang....belum biasa lagikan..payah juga mula2...coz asyik sembunyi jer....lama2 dia baru suai kan diri...kitaorang ajar dia...mana dia pergi bila nak makan...mana patut dia pegi while nak membuang...mula2 kena panggil juga....tapi sekarang dah ok....dia manja sangat dengan kitaorang....klu tidor....mesti dia join kami sekali...cari port yang sesuai...yang paling best...pagi2 dia pandai bangunkan orang....kadang2 aku ni liat nak bangun....so kucing ni juga yang berjaya kejutkan aku...hehehe...Tapi..tak lama lagi dia nak balik dah pergi tuan asal dia...sedihnya....harap2 nanti dia dapat biasakan diri kat rumah baru...risau juga aku...lagipun dia dah biasa dengan kami....n kami pun dah faham perangai dia...klu dia hilang kami tau nak cari...nak panggil dia makan macam mana....klu dia meow gini nak apa...meow gitu nak apa.... :(

Bulan Ramadhan now started!!!

Well...skang ni jam jam 2:30 pagi...bukan aku stay up wat homework...tapi baru jak selesai sahur dengan housemate....well...mesti korang heran...apasal amoi cina ni sahur...aku pun join puasa juga la...dah lama dah...best apa puasa...paling best buka ramai2...hehehe....lagipun bila puasa...tak payah fikir pasal makan...boleh direct jer terus buat kerja tanpa kena fikir pasal nak makan apa tengah hari ini..nak beli kat mana...Jimat juga... kan...yalah makan sekali jak...Kalau sahur tu..percayalah...hari pertamajak sahur dengan nasi ke bubur ke....nanti hari lain....sahur dengan minum air saja....aku pun gitu lah selalu..first week semnagat mencari makanan sahur...tapi kemudian...air kosong pun jadilah....