CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

12 October 2008

Exam,,,,

Lama betul aku tak online kan.,...rindu juga aku nak tulis blog...tapi jadual aku tak mengizinkan.....sekarang tinggal kurang sebulan sebelum exam...so bertambah2 sibuk hidup aku.....aku ni pun penat dah sebenarnya...but then....kena buat kerja....well...lepas ni...aku rasa aku akan menghilangkan diri selama sebulan coz exam...actually aku banyak nak citer.....tapi aku penat nak mampus....lain kali ya...take care...bubbye

03 October 2008

5 of 7

Just finish the fifth one....actually yang fifth one ni...group...but then kami kena buat analisis sendiri...well before that, aku gitau dulu...assignment ni....kami kena pick satu building...and kami sepakat pilih rumah university.....woh!!! azab kami tau....macam2 kami kena lalui before dapat masuk pi sana....dah tu certain tempat kami tak dapat masuk...ambik gambar or video....tempat tu cantik....aku nak tunjukkan gambar...tapi aku kena patuhi agreement yang kami dah buat dengan pihak pentadbiran supaya apa saja picture and analisis kami tak boleh keluar dari UNIMAS ni...sebab apa...pihak pentadbiran jak dapat jawab....so b4 cuti raya tu...kami semua dah tension....coz time tu baru dapat masuk p tempat tu kan....so sebab tension aku minta semua orang analisis semua pic tu termasuk aku lah....last2 aku lak menyesal...coz due date dia dah extend dah....tapi takpe...karang tangguh.....lagi azab.....pening juga aku....and aku cuma dapat list around 10...gila bebe pening.....huhuhu....ak nak buat lagi yang len...but then aku dah macam tak sanggup....so aku rasa....malam ni aku nak study jerk....ringan skit la rasanya......hehehehe....klah....see u next time

02 October 2008

4 OF 7

Ni aku tak tau nak cakap nsiap ke belum....biasanya...evertyhing yang kita buat...sama ada presentation ke....proposal ke....kita buat report last sekali kan...aku terbalik...aku buat report dulu...blur betul aku ni...then aku buat proposal....aku tak leh asume siap...tapi tak juga tak siap...coz...kmai kena buat part by part...then show kat lecturer...coz...proposal ni...macam real proposal in industri....cuma nanti kat industri...mana ada orang akn tolong check proposal kita....sendiri punya tau lah...hehehehe.....well...nanti lepas raya aku kena jumpa madam ting...show proposal aku yang tak sampai 1/4 pun....mudah2an ok...klu tak...naya aku kena buat lagi....penant dah aku....ni kena buat assignment lain lagi....haiyooo

01 October 2008

Demam vs Tidur

Aduhai....lepas aku taip blog tajuk hari raya........... tadi.....aku terus tidur sebab kepala aku pening.,...or lebih tepat demam aku tambah panas.....aku tak taulah sejak aku sampai kat bumi kenyalang ni.....aku dah tak terkira dah berapa kali aku sakit.....cuaca ka apa....or cara hidup yang tak teratur....yalah...tidur pun tak tentu masa....tapi aku salahkan cuaca....coz kat sini....dk semua sejuk...kuar dari dk...tetiba panas nak mampus....tak terkejut ko badan aku.....alahai...ni aku baru bangun......tapi bdan aku masih sejuk....dah 3 jam aku tido....ikut badan aku...nak sambung tido...but then kerja aku banyak.....teringat aku jennifer cakap kat aku masa kat matriks....dia quote boyfren dia cakap...."klu sakit....rehat...tido....jagan mo buat kerja lagi....rehat sja!!!!!" Hehehe....tak dapatlah jen n bf jen ( aku nda tau nama)....kerja aku banyak....hehehe....

p/s: dah terlanjur aku sebut nama jen.....mudah2an and aku doakan ko dengan bf ko yang aku tak tau nama....hehehe.....bahagia smpai ke penghujung hayat k.....aku ni jak teda teman....hahaha

Hari Raya.........

Ermmmm....... im blue today....bukan blue nda berakhlak tu.....blue....in mood....Well...arini 1 Oktober or lebih tepat 1 syawal.....well....aku rasa macam sedih la pula nda balik rumah....Even aku ni tak sambut raya....well of course la tak...aku kan chinese....Aku rasa sunyi kat rumah ni sorang2.....biasanya raya macam ni...mesti aku dapat makan ketupat,lemang and rendang....tapi paling aku suka kuih raya....ni kat sini mana nak cari?? :(


Kalau kat rumah, aku memang liat mau berjalan, coz yalah....aku tak berapa suka pula nak berada dalam klgn orang ramai.....tapi best....warga2 yang agak berumur kat kg daddy tu, everytime malam raya, mesti hantar kuih raya...lemang...ketupat...rendang....kelupis (semenjung ntah panggil pa, sabah kelupis lah.....or sama juga panggil kelupis)....dia nasi pulut kena bungkus dengan daun palas....ni kat bawah gambar dia....

Argh!!! i miss all this kind of food.....well....selama 4 tahun lah aku tak dapat nak makan benda2 ni semua....tulah....dulu masa amah (bahasa cina...ertinya nenek...ada juga panggil popo....tapi erti sama) buat masa ada kenduri ka apa....sombong gila....tedanya mau di makan....makan pun skit2 jak....sekarang dah jauh dari negeri d bwh bayu....bru mencri.....memang lah kita nikan....masa benda tu bertimbun kat depan mata....sebelah mata pun tak pandang....ni dah jau baru pikir.....
samalah macam parent kita.....dulu bgi aku....mummy n daddy teda di rumah, wah!!! bahagia hidup di rumah....tapi ni....dah jauh dengan family....ni dah masuk tahun kedua...setahun di matriks....barulah menghargai....lumrah manusia.....bila dah kehilangan baru menghargai.....

uwaa....mummy.....aku mau balik....adui.....daddy....tolong.....uwaaa........