CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

01 October 2008

Hari Raya.........

Ermmmm....... im blue today....bukan blue nda berakhlak tu.....blue....in mood....Well...arini 1 Oktober or lebih tepat 1 syawal.....well....aku rasa macam sedih la pula nda balik rumah....Even aku ni tak sambut raya....well of course la tak...aku kan chinese....Aku rasa sunyi kat rumah ni sorang2.....biasanya raya macam ni...mesti aku dapat makan ketupat,lemang and rendang....tapi paling aku suka kuih raya....ni kat sini mana nak cari?? :(


Kalau kat rumah, aku memang liat mau berjalan, coz yalah....aku tak berapa suka pula nak berada dalam klgn orang ramai.....tapi best....warga2 yang agak berumur kat kg daddy tu, everytime malam raya, mesti hantar kuih raya...lemang...ketupat...rendang....kelupis (semenjung ntah panggil pa, sabah kelupis lah.....or sama juga panggil kelupis)....dia nasi pulut kena bungkus dengan daun palas....ni kat bawah gambar dia....

Argh!!! i miss all this kind of food.....well....selama 4 tahun lah aku tak dapat nak makan benda2 ni semua....tulah....dulu masa amah (bahasa cina...ertinya nenek...ada juga panggil popo....tapi erti sama) buat masa ada kenduri ka apa....sombong gila....tedanya mau di makan....makan pun skit2 jak....sekarang dah jauh dari negeri d bwh bayu....bru mencri.....memang lah kita nikan....masa benda tu bertimbun kat depan mata....sebelah mata pun tak pandang....ni dah jau baru pikir.....
samalah macam parent kita.....dulu bgi aku....mummy n daddy teda di rumah, wah!!! bahagia hidup di rumah....tapi ni....dah jauh dengan family....ni dah masuk tahun kedua...setahun di matriks....barulah menghargai....lumrah manusia.....bila dah kehilangan baru menghargai.....

uwaa....mummy.....aku mau balik....adui.....daddy....tolong.....uwaaa........

0 comments: