CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

17 January 2009

formatting

well...klu kita dengar perkataan "format", what first thing come out from your head?? kalau aku,benda pertama yang terlintas di pikiran aku ialah format laptop atau pun komputer...Well...yeah aku baru saja format laptop aku....tapi bukan setakat laptop aku yang aku format....dengan diri-diri aku sendiri aku format....well...macam laptop aku,bila aku dah format,everything become new...so do myself...i want to change myself....and yeah....i already change myself.....mungkin orang lain tak perasan....tapi aku tak kisah kerana aku berubah untuk diri aku sendiri....yang penting...aku sendiri tau yang aku dah berubah.....i think this is the good beginning for myself..You Go Gurl!!!!!!!!!!!!

01 January 2009

Tired

Wah hari ni macam nak mampus jak lagaknya....coz tukar tikar getah kat rumah ni.....semua housemate aku yang ada ni pun mengerah tenaga dorang gak....dari jam 3 sampai jam 5 kami kerjakan...we need about 13m....rumah ni kecik jak bukan besar betul....coz kan hostel....memanglah kan....hehehe....tadi masa nak gi beli tikar getah....sempat juga aku beli vcd movie....wahaha.....untuk hilangkan boring untuk 3 hari mendatang pula....wahaha....kelas belum mula...so tiada assignment yang nak buat....or tiada benda nak study since aku belum tau lagi silibus.

WELCOME 2009 AND GOODBYE 2008

HAHAHA.....2009 is here and time to say gudbye to 2008....one year already passed....Hope everything will be just perfect and alright and mosr important be colourfull .....

Malag betul tahun ni...aku lansung tak excited nak sambut ney year...i just let it happen without any feeling....aku pun tak pasti and tak tau napa.....as i hope.....aish....i just hoping since tadi.....it is better i start my year by praying rite....

Daily Affirmation Prayer

Entrusting in the Primal Vow of Buddha,
Calling out the Buddha-name,
I shall pass through the journey of life with strength and joy.

Revering the Light of Buddha,
Reflecting upon my imperfect self,
I shall proceed to live a life of gratitude.

Following the Teachings of Buddha,
Listening to the Right Path,
I shall share the True Dharma with all.

Rejoicing in the compassion of Buddha,
Respecting and aiding all sentient beings,
I shall work towards the welfare of society and the world.
Namu Amida Buddha.

May God will bless my family, me and my true friend wherever they were....