CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

06 March 2009

Gay??

Aku rasa mesti korang pelik apahal bdak ni buat entry pasal gay...hehehe....well guys...aku just nak share....Last nite...aku terjumpa dua blog ni....at first aku just baca entry dorang...entry macam biasa pasal dailly life....so aku tekan2 link yang ada di sana...barulah aku tau rupanya dorang 2 adalah gay.... sorang dikenali sebagai boy dan sorang lagi syah....

Boy ni baru 19 tahun...seumur akulah tu...coz lahir tahun 89...Aku kagum...dia mengaku dan menunjukkan pada dunia luar siap diri dia sebenar even pada family...dia mengaku selalu dicerca even daripada family dia sendiri....aku tak faham....boy salah sorang ahli keluarga mereka, kenapa mereka tak bagi sokongan jer....yeah memang pelik aku sendiri rasa janggal....

Syah pula....dia bertindak untuk berselindung..aku tak tahu siapa dia sebenarnya...muka dia pun aku tak tau camna...umur aku rasa tua dari aku dengan boy kot....dia tak berani nak berdepa dengan dunia luar siapa dia sebenarnya....aku tak juga salahkan dia....yelah....semua pun tau....klu kita buat something yang luar dari norma masyarakat mesti akan dikutuk even sumtimes benda tu baik....contohnya kita terrer cakap english....pun kena kutuk tau....tak faham betul aku....

Aku dah terkeluar dari topik....hahaha.... back tothe topic...gay....ya aku mengaku aku rasa janggal dan aku sendiri mungkin tak faham .....tipulah klu aku cakap aku faham 100%....tapi like aku pernah cakap dengan syah....aku hormati dia dengan boy...macam mana aku hormati semua kawan2 aku yang lain.....Aku sendiri ada kawan lesbian....tapi aku tak buat keputusan dan tak pernah cakap dengan dia " hey aku tak mau kawan dengan kau"...never once....aku tutp mata jer...aku buat tak tau....Semua orang ada hak masing2....

Aku link kan blog dorang kat sini, aku bukan nak malukan boy dengan syah...cuma aku nak bantu dorang especially syah berhadapan dunia luar...aku nak semua tau...dorang tu normal macam kita...tiada besa...cuma keperluan untuk menyayangi dan disyangi beza sikit.Aku harap siapa2 yang baca....jangan nilai mereka....klu tak suka....jangan baca...biarkan jer, jangan pula nak menyakitkan hati dorang tak tentu pasal....sebab dorang pun manusia macam kita....ada hati dan perasaan...Salam....

Laman Web Syah
Laman Web Boy

4 comments:

shah said...

a tribute to me..!

huish.. huish.. (bunyi hidung i kembang kempis sbb bangga)

Mel said...

hahaha....jangan meletup hidung dahlah kay...hahaha...

gazyCristiano said...

Yaya...should respect them as we respect others cuz they are normal human TOTALLY!!

Mel said...

Yups...thats true...kita semua dicipta dari Pencipta yang sama...tak kisah apa latar belakang kita dan warna kulit or agama...we still the same