CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

25 May 2009

hilang

huhu...lama aku menghilangkan diri....tag aku belum jawab...award ada belum ambik...itu kemudianlah kay....aku rasa bersalah juga...sebab banyak blog yang aku tak follow lagi cerita dorang....Tapi aku tau rmai faham...


Aku teringat pasal cerita transgander...aku rasa dah ramai yang tau....apa benda transgender ni....mungkin ada juga yang tak tau....aku pernah buat folio pasal ni masa form 5...Quite interesting....Kat dunia luar ni....terdapat ramai transgender...golongan ini seperti juga sama juga seperti lesbian and gay....tak diterima.....bukannya tak diterima lansung...cuma...biasalah persepsi orang....

Klu golongan ni...aku tak tau nak cakap simpati ka apa....ni sebab dorang macam memang dicipta terbalik...tubuh lelaki, but everything is like a girl....tak macam gay or lesbian, becouse they just have the instinct of the other gender....so?? pendapat korang macam mana??? memang patut tak perkara seperti transgender ni berlaku....sometime....they do all that operation not for their satisfiction, but they think its just right for them....Masa aku buat folio pasal ni, aku tengok transgender ni cantik2 and hensem2...so kadang2 aku dengan kawan2 confius....ni transgander ka tulen.....dorang nampak sempurna sangat sebagai manusia.

Im not sure bout this then....sebab aku bukan kat tempat dorang, aku tak tau apa fikira dengan isi hati dorang....kita boleh menilai orang sesuka hati kita....kadang2 tepat....tapi kadang2 jauh tersasar.Tapi yang pasti...manusia ni unik....dan semestinya hanya Tuhan tahu sebab dan akibat bagi setiap kejadian dan perbuatan....

Kadang2 aku terfikir....for those yang muslim, is this legal to the religion?? Aku pernah bertanya, ustazah kat sekolah aku cakap, dia tak pasti, tapi sapa2 yang dilahirkan begini, harus pilih, want to be a man or girl...sebab di tengah2....macam mana nak pilih kalau dah besar baru tau...erk.... ustazah tak dapat jawap, aku lagilah blank....gila kan aku...seorang non-muslim tanya benda tu...memang nak kena pelangkung...sib bek ustazah tu baik...hehehe

Banyak soalan yang aku tertanya2 sejak aku meningkat dewasa...semuanya tak masuk akal....sampai kadang2 aku rasa....aku ni dah gila...

19 May 2009

tense in the air

Happiness...argh!!! bTeenda yang susah aku nak dapat tau....there is one person, apa jak yang aku buat...everything salah....i really out of mood...

Poll


unspeakable...

Erm...rindunya aku dengan blog ni...lama tak jenguk...for the follower yang selalu baca blog ni (ada ka?hehehe) im sory....for any comment, award, tag or permintaan...it will take time...When i really have the time...than i will do k...


Entry aku pasal love...well..im not talking about love= cinta but im talking about love= kasih sayang. Setuju tak klu aku cakap, semua makhluk kat bumi ni perlukan perhatian dan juga kasih sayang? Kalu pendapat aku, aku setuju dengan statement tu...Biar baby, kanak-kanak, remaja, dewasa dan orang tua semua perlukan perhatian dan kasih sayang....

Tapi aku perasan satu benda, kebanyakkan kita dambakan kasih sayang dari orang yang sangat kita sayangi contohnya parents, sibling, lover and friends..But in my observation about myself, aku tak dapat fully intention (sibling dan parents of course sayang aku,tiap2 ari kiss) how about lover and friends?? Abaikan lover,sebab aku single...im talking about love from friends and to a friend. Orang cakap aku ramah and aku banyak kawan....i dunno bout that...but i think mybe its true coz bila aku pi mana2, ada ja yag kena tapi aku tak cam dorang coz aku ni pelupa especially for thing yang aku jarang buat and person yang aku jarang jumpa. Aku dah keluar tajuk dah ni...hehehe

Bestfriend aku berapa orang jer lah...kawan2 ramai juga....tapi aku sedih dan perasan satu benda...bila kawan kita kritik kita...for a good thing or bad things...reaksi kita...should i said neutral! for example my friends said said...

"Mel, ko apahal makin gemuk ni?" and me reply!!!

"Biasalah,nda puas makan kan...huahua!!"

Huh?? boleh pula slumber gitu...what if outsider tanya the same thing...my answer would be

"What the hell you cares!!!"

Gezzz....why could it be sedangkan intention both people mungkin sama untuk bertanya...It was a reflect answer...Kadang2 aku kesia dengan outsider tu....Is it becouse of our love inside us for our friend made us hypocrite...or its just me that being abnormal??

Lagi satu situasi yang terbalik...when something happen to us...people that just now us slightly care much than people that know us for years...Example macam aku dengan blog ni, dengan readers blog....apa yang aku fikir dan aku taip ni tetap sama dengan apa yang aku akan kongsi cerita dengan kawan2 aku....maybe di blog aku kongsi lebih banyak lah....tapi reaki yang aku terima, erm...how should i say...im shocked!!..People di alam maya ni, lebih ambik berat dengan aku dan story2 aku but kawan2 aku, they just said.

"Dugaan ko lah tu."

Is that enough to make me feel better?? i dunt think so, thats why, aku dah tak pernah kongsi cerita sangat dengan kawan2 aku aku lebih suka luahkan di blog, at least someone care bout me and my story. For my friend and i know not everyone, they thought aku ni wanita besi...Yeah..tey said it yang aku ni wanita besi. Cekal dengan segala cabaran and problem solver since aku selalu jadi pakar kaunselling dorang....aku tak paham...tak semestinya aku tahu bagi idea kat orang untuk try selesaikan masalah aku tau untuk selesaikan masalah sendiri pula!!!

Aku rasa benda ni mungkin jadi kat aku sorang and maybe to others....i dunno....aku yakin sekarang, Love is complicated...

14 May 2009

Something that i need to do

First of all, aku memang nak minta maaf kat semua follower aku yang left messge kat shout box tpi belum reply...any tag or award, mel ambik and buat kemudian k...And thanks juga sebab selalu jenguk blog ni walaupun takde pape pun katt sini...


Sekarang ni....my dad perlukan pertolongan dari aku selaku ana sulung dia...keadaan agak kucar kacir sekarang....so aku memang kena luangkan masa kat kedai bpa aku lebih dari luangkan masa kat rumah....memang aku pernah cakap kat entry before yang cuti ni aku nak cuti puas2 and nak tido puas2....tapi...aku kena dahulkan tangungjawab aku sebagai anak...penat tak payah cakaplah..macam dah sebati dengan hidup aku..Keadaan ekonomi yang agak gawat...tmbah lagi aku yang sambung stdy kat IPTA...tak pula ambik ptptn...so keadaan ekonomi keluarga dan kedai agak berterabur since datuk aku yang belah mama aku kena strok haritu...so dad aku sibukkan hal tu ja sampai terabai hal lain...Hutang orang kat kedai bapa aku mencecah puluh ribu tapi tak kurang juga hutang ayah aku yang beribu kat orang lain....so lepas aku balik ni...aku kena tolong ayah aku handle kedai sementra dia urusk sebab menguruskanan hal hutang menghutang ni. Tak tenang hidup berhutang ayah aku cakap....

Macam2 pengalaman ada kat kedai tu...biasalah kedai kg....so penduduk dia aku dah fimiliar biar pun aku jarang kat sana sebab jarang ada kat rumah sebab study jauh....Satu benda yang aku nampak, pemuda dan pemudi kg tu....aku taklah baik sangat tapi bila tengok perangai dorang....seram juga aku....

Tapi aku gembira juga sebab kg tu makin terkenal sebab kawasan perlancongan...terdapat 5 lokasi perlancongan yang didirikan berhampiran kedai bpa aku....ada peluang jumpa tourist...kadang2 lawak tengok telatah dorang...tapi banyak2 tourist, 2 jenis yang aku ada masalah....tourist dari China yang purata tak tahu cakap english...yang ni aku serah kat bpa aku sebab bpa aku pandai cakap semua dialek Cina..yang kedua Europe....sepatah haram aku tak faham english dorang...dalam sangat...pening kepala aku.....

Erm...aku pun tak tau entry aku ni based on what.,..seku sebenarnya pening....masih berfikir nak buat macam mana untuk esok....so melalut kat blog...sorry ek...hehehe

11 May 2009

Mother's Day

Banyak blogger yang menulis pasal mothers day...rasanya ni giliran aku pula...tapi aku rasa aku malas nak berceloteh panjang coz mesti boring juga klu nak buat entry panjang2...


Sepatutnya mothers day 10 may kan...tapi sebab aku sibuk tolong bpa aku kat kedai dia...so aku cuma dapat menyambut arini...Aku dengan adik2 aku rancang nak buat malam ni....so belilah kek...dengan lawaknya...kitaorang keluar dengan my mom....adik aku bawa mom aku pergi kedai lain sementara aku pergi cari kek...lepas pertimbangkan flavour kegemaran mama aku, warna kegemaran and decoration....so dapatlah kek yang dicari...Cost....just RM30....

Lepas tu...kitaorang kena tipu my mom pula kononnya beli kek tu untuk kawan my lil sis...hahaha.....my mom ok jer.,..mesti malam ni dia suprise....silap2 kena ketuk kepala sebab menipu...I have nothing to give her...coz apa pun...takkan setanding dengan pengorbanan dia kat kami 3 beradik...orang lain mungkin bagi hadiah fancy....bagi poem...tapi kami 3 beradik....the best behavior jelah yang kami dapat bagi sebagai hadiah...macam2 yang dah my mom lalui nak besarkan kami.....so we think...the best behavior and become her best and good princesses the only present that she want and what we can give...
Love you mom....

On my 19th birthday

10 May 2009

Award lagi!!

Huhuhu....2 hari aku tak online coz tolong my dad kat kedai dia...bz...thats y tak online tagi...bila check blog dapat pula dua lagi award...tq sangat....u guys so sweet....ni menambah lagi semangat nak buat award tuk korang semua...hehehe....im still trying...huhu...ni dia award yang aku dapat...


1.Award dari Dilot


2.Award dari Shafril


08 May 2009

Award

Kali ni aku dapat lagi dua award dari fiza...tq fiza sebab bagi 2 award sekali...hehehe....aku pun terpikir nak bagi award pada siapa2 yang rajin lawat blog aku...nanti aku try buat ek...hehehe...anyway ni award dari fiza





Tag from asis


Wah...first time aku kena tag banyak gini sekali oleh orang yang sama...huhuhu....tapi takpe...untuk awak saya jawab juga asis...even sya dah berpeluh2 sekarang....hahaha....


1) Do you think you are hot?
Im just ordinary girl
2) upload a favourite picture of you..


3) Why do you like that picture?
Pic ni 4 bulan lepas..baru jer siap mandi...muka masih fresh...sya suka gambar ni sebab nampak muda since orang cakap muka saya macam orang tua...muahaha
4) When was the last time you ate pizza?
Last 2 month
5) The last song you listen to?
Puisi Hamba-Ella
6) What name do you prefer beside yours?
Ellyna Elinz (Name that my mom might give when she was pregnent of me but my dad wantto put my name as melin)
7) People to tag?
I would like o tag:
  1. Ola
  2. Dilot
  3. Mr Luffy
  4. Pakcik Dot
8) Who is number one?
Teman Se-negeri
9) Number three is having relationship with?
No idea, still baru berkenalan...hehehe
10) Say something about number five?
There is no 5...hahaha
11) How about number four?
He is fun
12) Say something about no two?
Baru kenal tapi selalu tinggalkan komen...tq for all the comment
NEXT
1)ANda lebih suka karipap sardin atau karipap kentang
karipap kentang
2)Anda suka air kelapa atau air tebu?
Air Kelapa
3)Apa pandangan anda menegenai isu tumbuh jerawat selepas makan kacang?
Memang tak suka kacang....muahaha...
4)Anda paling tertarik dengan lelaki/perempuan yang macam mana?
Lelaki yang caring dan gentleman
5)Apakah perkara yang wajib anda buat sebelum tidur?
-Berus Gigi
-Basuh Muka
-Minum segelas air
-Check hp in-case esoknya ada event
NEXT LAGI
1)Andai ada orang menghina ahli keluarga anda,apakah yang akan anda buat?
Memang mati orang tu aku kerjakan
2)Adakah anda akan menolong rakan anda yang dalam kesusahan walaupun dia pernah khianati anda?
Yups...nature aku yang suka tolong orang yg memerlukan
3)Andai besok adalah hari terakhir anda hidup,apakah perkara yang anda ingin buat sebelum mati?
Minta maaf kat semua dan selesaikan hutang yang belum selesai
4)Adakah anda akan pilih orang yang anda cintai atau orang yang anda sayangi sebagai pasangan hidup?
Aku pilih orang yang cintakan aku dan sayangkan aku sebab klu pilih yang aku sayang dan aku cinta belum tentu orang tu syg or cintakan aku balik..
5)Apakah yang membuatkan anda bersemangat untuk hidup sekarang?
Adik2 dan keluarga bergantung kat aku
6)Andaikan masa dapat diputarkan balik,apakah yang anda ingin betulkan?
Kisah Silam
7)Adakah anda akan give-up jika perkara yang anda lakukan asyik gagal?
Tidak...aku bukan orang jenis macam tu....tapi mungkin kadang2 kot
8)Adakah anda akan memaafkan orang yang telah merosakkan hidup dan kerjaya anda?
Ya asalkan dia mahu minta maaf sebab maaf menunjukkan dia menyedari kesilapan
9)Andaikan kawan anda menghidap penyakit berjangkit,adakah anda masih berkawan dengan dia?
Ya...sebagai kawan patutnya kita yang membantu bukan melarikan diri
10)Sesetengah orang mengatakan budak2 amatlah menyusahkan.Apa pandangan anda?
Hahaha....betul....aku pun budak2 yang menyusahkan mak bapa dulu
11) Orang yang mahu ditagged
Taknak lah....cukuplah tadi...huhuhu 
AT LAST!!!
1. Where is the person that has your heart at the moment?
-Around me
2.Could you handle a long distance relationship?
Yups....pernah long distance love for 2 years....
3. When’s the last time you said you were fine, but you really weren’t?
2 days ago
4. When is your birthday?
18 june
5. Relationships or One Night Stands?
relationship of course
6. Have you ever loved someone who didn’t love you back?
Yups
7. Has anyone ever told you they love you?
Yes
8. When was the last time you wanted to punch someone in their face?
3 months ago
9. When was the last time you were disappointed?
1 week ago
10. Is there anyone who doesn’t like you?
I think yes
11. What happened at 9 am today?
Preparing my sis to school....umur dah 14 nak juga kakak dia uruskan..
12. What were you doing 1 hour ago?
Cooking for dinner...huhu
13.What was the last thing you said aloud?
Pergi mandi!!! Kejap lagi dinner....hahaha
14. What was the last thing you bought?
Bhan2 masak tomyam....my lil sis nak makan 
15. What’s bothering you right now?
Nothing....just feelig good finally at home
16. Can you sleep without blankets covering you?
Yups
17. Do you sleep alot?
Nope...
18. What’s the first thing you did when you woke up this morning?
Take a cold shower
19. What were you doing at 10 last night?
Blogging
20. If someone liked you, would you like them to tell you?
I dunt mind
21. Do you enjoy late night phone convos?
Not at all
22. Will you be sleeping alone tonight?
Nope...my sister will follow me....
23. Is there anybody you’re really disappointed in right now?
nope..
24. Do you have a reason to smile right now?
yes.. coz my sis make a silly joke right after she get back from school
25. Who is the last person you got pissed of at?
Dunt remember
26. Do you want someone you can’t have?
No...im not thatkind of person
27. Connection between you and the last person who texted you?

good friend

28. Is someone on your mind right now?

I think im blank
29. Do you feel that your previous relationships were a waste of time?
Yes
30. People you tagged :
No more....hehehe

Gambar masa Matriks

Ni gambar bilik aku masa di matriks...ada pelajar matriks yang baru mau tau keadaan di sana...so aku post gambar bilik aku...


Tempat Sidai Baju
Antara Ruang dalam bilik tidur
Meja Study
Ruang study
Loker
Kawasan Katil


p/s:Abaikan permandangan yang tak sepatutnya...hehehe


07 May 2009

Fat??? So what!!!!

Erm...isu ni agak sensitif...tapi aku rasa aku berminat nak bercerita hal ni coz masa aku tebgok tv tadi aku tertengok rancangan The Biggest Loser..Rancagan ni mengenai rancangan realiti....sekumpulan orang yang bertubuh besar or may i said obesiti yang akan menjalani latihan dan diet untuk menguruskan badan..siapa yang dapat menguruskan badan or menurunkan berat badan yang tertinggi sekali akan digelar juara The Biggest Loser...


Wanita cantik...apa definisi korang tentang wanita cantik?? Dahi licin, muka cute, body slim, hot figure??? Aku perempuan jadi aku tak tau apa pandangan lelaki or definisi yang dorang bagi....tapi aku tetap yakin, setiap lelaki ada definisi or pandangan masing2 mengenai beatiful girls....

Kadang2 lelaki pernah cakap...yang dorang tak pernah kisah penampilan seseorang wanita tu especially teman wanita....Even si wanita selalu mengatakan dirinya  gemuk, mereka akan mengatakan, its ok....i love how u are....Aku terfikir...ini untuk menyedapkan hati pasangan atau jujur sebenarnya....Sebab banyak kes....kes kawan2 aku dan kes aku sendiri....kaum lelaki mengatakan mereka tak kisah.... tapi setiap kali msg or telefon mesti suruh diet....kalau sekali mungkin tak apa...tapi ni boleh dikatakan setiap hari....then, bila nampak perempuan yang body mantap....they will whispering to themself, kan best dapat awek gitu....ingat kitaorang pekak?? Itukah yang terima seadaanya?? Itukah yang tak kisah???

Aku tahu...gemuk boleh mengundang banyak penyakit....tapi masalahnya....orang yang gemuk tak semestinya tak jaga makan..Tak jaga kesihatan....Macam aku...aku tetap ambil makanan seimbang....aku bermain dan aku bersenam untuk keluarkan peluh....tapi aku masih begini.....so??? Apa yang silap?? Kami juga punya perasaan....kadang2 kami dilukai tanpa orang sedari...tapi kami selalunya berdiamkan diri dan buat tak tahu...sebab bagi aku....buat apa aku nak memrosakkan diri sendiri demi kegembiraan orang lain...Diet might work....tapi kesan negatif banyak...so takkan aku nak pilih kurus dari kegembiraan kan....Aku begini, ayah aku mak aku, adik2 aku...tetap sayang aku....

Penampilan....aku tetap pakai apa yang aku suka dan apa yang aku rasa sedap dipandang...aku tetap bersolek...aku tetap pakai heels 3 inci...aku tetap buat apa yang wanita lain buat....aku rasa happy dan im feeling good of myself....aku badan yang macam badak ni pun tetap ada orang yang jatuh cinta....tapi aku tak faham dengan mentaliti sesetengah orang....Memang risiko besar, tapi tak bermakna orang yang kurus tiada risiko....

Kadang2 orang tak tahu...permintaan dan pandangan orang kepada orang gemuk ni yang buat mereka menambah berat badan...Ini kerana rasa tertekan mendorong mereka untuk berputus asa dengan apa yang mereka lalukan contohnya bersenam atau berdiet...Akhirnya...kerana tension....mereka makan or berhenti bersenam...Kita semua tahu apa impak yang kita dapat apabila kita berhenti bersukan atau aktif tetiba...we will gain weight....so???klu aku. aku tak penah kisah....aku hadapi banyak dugaan yang teruk....jadi kritikan orang mengenai saiz aku tak  pernah mengganggu aku...Aku bercakap atas pemerhatian aku...Fikir2 kanlah....kita sama2 manusia...bertimbang rasa dengan orang yang berbadan besar....


New Look...

Lepas 2 jam aku depan laptop....dengan guruh berdentum dentum sekarang ni....hehehe....aku tak kisah pun asalkan apa yag aku dah mulakan...selesai.....Akhirnya lepas pening....ni jak yang aku dapat hasilkan....lagipun aku ni bukan orang yang kreatif sangat....


Tapi aku tetap suka apa yang aku hasilkan....tak kisahlah apa orang nak cakap....hehehe....mungkin gedik sikit lah...aku ni perempaun...macam mana aku benci colour pink dulu....tetap juga aku guna dalam sesetengah hal...huhuhu....

05 May 2009

Nak ubah

Mula2 aku nak ubah blog aku...biar tak boring or gelap jer...tapi rupanya nak ambik masa and perlukan kesabaran!!!! uwaa... nanti aku ada masa baru aku ubah ek...

Award....

Ada beberapa award yang aku dapat...semua award ni blogger tujukan kat follower dorang...since aku salah solah follower aku kidnap ar...huhuhu....ada award award yang kena jawab tag or soalan...so here it goes....


First award dari Ms Ekin

[beautiful.jpg]
Syarat-syarat penerima award ni :
  1. Penerima mestilah perempuan
  2. Copy badge sebagai award
  3. Nyatakan 7 sebab kenapa anda bangga jadi perempuan
  4. Pass kan award ni kepada girl-friends anda
So...soalan kat situ tanya kenapa aku bangga menjadi seorang perempuan.....ok...
  1. Perempuan ni unik dari segi perasaan...aku dah terangkan di entri b4
  2. Perempuan perlu membantu lelaki (dan boleh musnahkan lelaki juga)
  3. Perempuan perlu mengandung kemudian bersalin bermakna perempuan kena bertanggungjawab untuk bawa satu nyawa ke dunia ni
  4. Perempuan juga bleh melaram...huhu...lelaki mana blehkan...
  5. Perempuan juga banyak senjata yang dia boleh gunakan untuk tundukkan or lemahkan lelaki...
  6. Perempuan selalu bleh suka hati express perasaan
  7. Perempuan dilahirkan dengan penuh sikap prihatin so dia akan prihatin pada diri dia sendiri at least...xkan buat benda yang menyusahkan diri
2nd Award dari Boo


Yang ni nak 5 komen pula....
  1. First simple-nice tak berserabut
  2. Colourful-lawa ar
  3. Entri semua best untuk dibaca
  4. Jujur tunjukkan sapa Boo sebenarnya
  5. -----Habis da idea....huhu...4 tu je yg aku terpikir masa jumpa blog ko....

04 May 2009

9 secret words by women

I found this interesting article dari blog yang baru aku jumpa.9 secret words by women....Aku copy untuk dikongsi bersama.First baca title aku dah tertarik....bila aku baca entry ni...aku gelak...sebab aku memang buat semua 9 benda ni masa bercinta dulu ...
p/s: Normally 9 secret ni digunakan kepada teman lelaki dan terima kasih kepada zirah yang kongsi secret ni....

(1) Fine : This is the word women use to end an argument when they are right and you need to shut up. 

(2)
 Five Minutes : If she is getting dressed, this means a half an hour. Five minutes is only five minutes if you have just been given five more minutes to watch the game before helping around the house. 

(3)
 Nothing : This is the calm before the storm. This means something, and you should be on your toes. Arguments that begin with nothing usually end in fine. 

(4)
 Go Ahead : This is a dare, not permission. Don't Do It! 

(5)
 Loud Sigh : This is actually a word, but is a non-verbal statement often misunderstood by men. A loud sigh means she thinks you are an idiot and wonders why she is wasting her time standing here and arguing with you about nothing. (Refer back to # 3 for the meaning of nothing.) 

(6)
 That's Okay : This is one of the most dangerous statements a women can make to a man. That's okay means she wants to think long and hard before deciding how and when you will pay for your mistake. 

(7)
 Thanks : A woman is thanking you, do not question, or faint. Just say you're welcome. (I want to add in a clause here - This is true, unless she says 'Thanks a lot' - that is PURE sarcasm and she is not thanking you at all. DO NOT say 'you're welcome' . that will bring on a 'whatever'). 

(8)
 Whatever : Is a woman's way of saying F-- YOU! 

(9)
 Don't worry about it, I got it : Another dangerous statement, meaning this is something that a woman has told a man to do several times, but is now doing it herself. This will later result in a man asking 'What's wrong?' For the woman's response refer to no 3.

Packing!!!!

Huhuhu....exam aku dah habiz arini...legalah aku...exam habis kul 12...past balik bilik...aku start mengemas coz Mermer cakap petang nanti dia datang ambik barang aku yang aku nak tumpang kat umah dia...Bukan kat UNIMAS takda sediakan...ada...Tapi dorang suh letak kat Kolej Antarabangsa...Kolej tu tak jauh...Belakang Kolej aku ni jer...tapi aku risau keselamata barang2 aku...yang berhargalah...printer, buku2 dan dokument2 aku...Kang kena curik meraung aku sapa nak jawab...Buku2 tu semua plus minus RM100....klu 10 buku...dah rm 1000....wah sayangnya.... dats y..fikir punya fikir...aku try minta tolong my friend mermer....Nasib baik dia mahu tolong....

Tq Mer for helping me...I will balas someday.....

So aku ada satu luggage besar yg mau dihantar pegi kolej antarabangsa...aku dah siap packing 90 percent barang2 aku...coz aku ada lagi sehari untuk spentt masa di sini...Kalau aku packing semua...aku nak pakai apa esok...huhuhu

03 May 2009

Tag Lagi!!!!

Hahaha...aku rasa blog aku ni penuh dengan tag...


1. Kalau anda jadi orang terkaya di dunia?
-I will build house for my parent lengkap dengan facilities and orang gaji untuk mudahkan dorang
-Tanggung adik2 aku study....coz bpa aku dah banyak berabiz duit kat aku...ni salah satu cara aku balas
-Beri dan bantu pada yang memerlukan

2. Kalau anda jadi orang terseksi di dunia?
-No comment....pa yang aku dapat jadi seksi?

3. Kalau anda perlu terjun tingkat ke-100 untuk membuktikan cinta anda?
-Aku tampar boyfriend aku or sapa yang suruh dia buat....pastu balik umah

4. Kalau orang kata blog anda teruk nak mampus!
-Tak kisah coz aku buat blog untuk jadi teman aku...tempat aku luahkan perasaan..bukan nak show off blog tercantik....ni bukan pertandingan.

5. Kalau keluarga anda yang menentukan teman hidup anda. Kira perkahwinan yang ditetapkan keluarga lah?
-Tak kisah since aku dah pernah cakap dengan dorang...klu dorang nak tetapkan aku akan terima coz aku bersyukur dorang bagi kebebasan aku berkawan...lagipun aku percaya ayah aku...dia tahu apa yang terbaik untuk aku.

6. Kalau tiada lagi hari esok?
harap2 dah selesaikan tugas2 kat muka bumi nie sebagai khalifah allah..& dpt bawa cukup bekalan tuk kehidupan d'akhirat kelak...

7. Kalau orang yang anda benci berada di depan anda?
-Aku susah nak benci orang....

8. Kalau anda berpeluang masuk Fear Factor dan makan benda2 pelik?
-Tarik diri....tak berbaloi...duit boleh cari dengan kerja

9. Kalau ibubapa anda tiada pada pagi esoknya?
-Maybe i will cry...but i know that is not they want....i need to be strong...teruskan hidup dan jga adik2

10. Kalau anda berjumpa dengan orang artis/selebriti yang paling anda minati? Nyatakan nama artis/selebriti tersebut.
-Normally aku nampak artis aku buat bodoh...even yang aku suka coz dorang pun manusia...buat apa nak agungkan dorang....lagipun aku rasa aku suka semua artis coz dorang warnai dunia hiburan

11. Kalau diberi lesen untuk membunuh, siapa yang akan anda bunuh?
-Orang yang musnahkan hidup anak gadis orang dan juga orang musnahkan impian sesebuah keluarga

12. Kalau orang kata anda kacak/cantik?
-I will say tq but i dunt think so

13. Kalau anda ada penyakit AIDS pada usia yang muda?
-Life need to go on....Aku ada family...aku kena fikirkan dorang juga...Berbaktilah kat dorang hingga nafas terakhir

14. Kalau anda berpeluang menikmati makan malam yang romantik?
-I will remember it whole my life

15. Kalau anda terpaksa mengorbankan cinta anda untuk orang lain?
-Aku tak kisah....aku dah biasa buat....sebab aku lebih bahagia tengok orang sekeliling aku bahagia dari aku bahagia seorang

16. Kalau anda memenangi anugerah? Dan anugerah apa yang anda inginkan?
-A best friends ever

17. Kalau anda berpeluang mengahwini bangsa asing? Bangsa asing mana yang anda inginkan?
-Tak kisah klu dah jodoh

18. Kalau anda terpaksa berpisah dengan orang tersayang?
-Kita merancang dan Tuhan memnentukan....Ada sebabnya Tuhan pisahkan kita dengan orang yang tersayang....

19. Kalau ramai yang tidak puas hati dengan anda kerana mereka cemburu dengan anda?
-Aku cuma diam....berkesan untuk aku selama ni

20. Mengenai orang yang tag kamu ni?
She is nice and lovely

21 : I'm tagging :
-Anybody