CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

14 May 2009

Something that i need to do

First of all, aku memang nak minta maaf kat semua follower aku yang left messge kat shout box tpi belum reply...any tag or award, mel ambik and buat kemudian k...And thanks juga sebab selalu jenguk blog ni walaupun takde pape pun katt sini...


Sekarang ni....my dad perlukan pertolongan dari aku selaku ana sulung dia...keadaan agak kucar kacir sekarang....so aku memang kena luangkan masa kat kedai bpa aku lebih dari luangkan masa kat rumah....memang aku pernah cakap kat entry before yang cuti ni aku nak cuti puas2 and nak tido puas2....tapi...aku kena dahulkan tangungjawab aku sebagai anak...penat tak payah cakaplah..macam dah sebati dengan hidup aku..Keadaan ekonomi yang agak gawat...tmbah lagi aku yang sambung stdy kat IPTA...tak pula ambik ptptn...so keadaan ekonomi keluarga dan kedai agak berterabur since datuk aku yang belah mama aku kena strok haritu...so dad aku sibukkan hal tu ja sampai terabai hal lain...Hutang orang kat kedai bapa aku mencecah puluh ribu tapi tak kurang juga hutang ayah aku yang beribu kat orang lain....so lepas aku balik ni...aku kena tolong ayah aku handle kedai sementra dia urusk sebab menguruskanan hal hutang menghutang ni. Tak tenang hidup berhutang ayah aku cakap....

Macam2 pengalaman ada kat kedai tu...biasalah kedai kg....so penduduk dia aku dah fimiliar biar pun aku jarang kat sana sebab jarang ada kat rumah sebab study jauh....Satu benda yang aku nampak, pemuda dan pemudi kg tu....aku taklah baik sangat tapi bila tengok perangai dorang....seram juga aku....

Tapi aku gembira juga sebab kg tu makin terkenal sebab kawasan perlancongan...terdapat 5 lokasi perlancongan yang didirikan berhampiran kedai bpa aku....ada peluang jumpa tourist...kadang2 lawak tengok telatah dorang...tapi banyak2 tourist, 2 jenis yang aku ada masalah....tourist dari China yang purata tak tahu cakap english...yang ni aku serah kat bpa aku sebab bpa aku pandai cakap semua dialek Cina..yang kedua Europe....sepatah haram aku tak faham english dorang...dalam sangat...pening kepala aku.....

Erm...aku pun tak tau entry aku ni based on what.,..seku sebenarnya pening....masih berfikir nak buat macam mana untuk esok....so melalut kat blog...sorry ek...hehehe

6 comments:

ShaFril said...

gudluck n smoga berjaya ye..chayo2 =)

Mel said...

thanks shafril....nanti bila ada masa baru sya buat entry yang betul2 ek...award yang awak bg tu...nanti sya ambik klu ada masa

Monkey D Luffy said...

bagus nyer tolong family

good!

Anonymous said...

xpe..family first

Aweyn said...

best of luck :)

DilOt said...

xpe mel..fmly first..tu yg lebih baik..