CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

29 June 2009

Junior

Todayis monday...huhuhu...mesti ar semua tau....harini juga permulaan bagi pelajar2 yag baru mendaftar sebagai freshie di IPTA or IPTS....Aku baru jak call kawan aku yang jadi faci....sound exhausted....and no much fun....yeah i know.....lagi2 lau freshie yang banyak ragam...I know coz aku pun pernah jadi freshie dan juga faci untuk freshie masa sekolah menengah....cuma kali ni aku tak nak jadi faci...coz nak juga....memang ada apply....tapi tak dapat...tapi tak kisah.....since aku pun ada program.....


Well...this saturday...im going back to Sarawak....To start a new semester and new life...Bergelar senior....woh!!! NO!!!! im not a good student.....kan best lau jadi junior jak....ada alasan lau buat silap....hahaha...pintar betul mencari alasan....Its just....being a junior....so many things i mean great things happen.....maybe masa aku sedang laluinya....perkara tu sungguh menyakitkan.....tapi bila dah jauh kita tinggalkan...everything jadi sweet....so dats y....aku tak pernah takut untuk bergelar junior....

26 June 2009

New things

Aku tak sangka juga....ada juga orang yang concern dengan keputusan yang aku nak ambil mengenai sambung study..... Mermer and syam....like u girls dunno me....i wont quit that easily...its not me....well...itu cuma permulaan bukannya pengakhiran....aku akan teruskan pengajian dalam civil engineering....i will continue second year.....hope everything its clear my dear frens.....just wish me luck...


Well...another bad news....aku tak dapat tinggal di apartment lama...entah napa...tak palah.....aku dah pindah ke apartment baru....third floor....but the best new....aku masih stay kat sakura.....coz dekat dengan fakulti.....oklah tu.....since sakura like in the middle....huhuhu.....exercise ar aku lau gini tiap2 hari.....

I oredi decide....aku akan kena kembali who i am....person yang tak banyak sosial....bukanlah maksud aku sejak kebelakangan ni aku sosial nak mampus....it just....aktiviti aku banyak sangan....sanalah fakulti...kemudian Primu....maybe aku akan quit one of it....tapi imposibble aku nak tinggalkan Primu....u guys know that i love this club....maybe fakulti....coz teda apa kebaikan pun.....coz....bgs aku quit....daripada menghadap muka dorang dan berbalah sama sendiri masa meeting...mungkin berbalah in good intention...i just...first meeting dah rosakkan first impression....so memang aku rasa aku tak sekufu ar dengan dorang...

Besides that....aku kena kurangkan lepak2 with my frens....klu dulu....all this thing tak pernah aku buat...kluar makan dengan kawan2.....g jalan2....n whatever....so aku harap apartment baru ni akan bagi aku ruang nak bernafas skit....harap2 dapat rumate yang baik....adk aku cakap, aku sentiasa lucky sebab since matriks....aku dapat rumate bagus2.....this time i dunt know ar

Hope eveything will be fine......

25 June 2009

Kembali

Lama aku menghilang....aku bukannya apa...aku ambik masa nak fikirkan...sama ada aku akan teruskan pengajian....or nak tangguhkan.....atau nak berhenti......lama juga aku fikir.....dengan keadaan sekarang, pilihan aku tangguhkan dulu, nak quit pun ada.....tapi akal aku nak teruskan.....tapi aku rasa rasa.....aku dah ada jawapan.....mudah2an jawapan yang aku dah pilih ni betul....no turning back.....Biarlah hal study ni coz, kata putus aku da ambik....


It just wanna tell something n share to u guys something that really make me crazy......Ada husband orang minat aku.....aku sebut dia sebagai Mr.A... Mr A ni dah kahwin, dan juga ada anak....aku jelas hal tu.....masa dia hulur persahabatan dengan aku....aku terimalah berkawan denga dia.....aku pun tak tau napa....since aku dah penah set in my mind and aku dah buat for years.....mana2 lelaki yang dah ada perempuan dalam hidup dorang i mean gf or tunang or wife....aku takkan berkawan dengan dorang.....coz dah banyak trouble aku dapat since dulu....aku ni bukan lawa or body solid macam dorang, ntah cemburu napa aku pun tak reti.....But Mr A different.....mungkin sebab dia tu lawak.....so aku suka kawan dengan dia.....

Until now....dia gitau dia suka aku.....aduh mak......gila ka hapa....ya aku ngaku sayang dia....tapi cinta???? ntah ar......dia ada wife....aku juga seorang wanita.....aku tau sakitnya bila ada wanita lain yang cuba rosakkan sebuah perkahwinan....perasaan anak2 dia??? aku dapat bayangkan.....sebab aku dah berada di tempat dorang.....where a women try to steal ur dad.....just the difference between Mr A and my dad, my dad insist the women and still love this family.....

Sanggup kah aku hancurkan hati wanita lain??? OH TIDAK!!!! Aku dah rasa kesakitan tu sendiri....tu baru kekasih...ni kan pula husband....aku tak mampu bayangkan.....aku selesa berkawan dengan dia....aku sedaya upaya menjaga batas persahabatan kami.....kadang2 aku pun tak tau nak cakap apa....dia sentiasa bgtau mana dia pergi klu berkesempatan jumpa aku walau aku tak tanya....bila dia lama tak msg or call....dia akan jumpa aku dan explain knapa..... My bestfren cakap.....macam aku ni wife dia pula....Simpang maikat 44....

Ntah ar.....erm.....tengoklah hidup aku.....baru jak aku capai keputusan pasal masalah study aku, masalah lain pula datang menuntut aku supa berfikir extra.....aduh.....when i will stop thinking about problem...just for 1 hour it would be enough Mr God....I beg ur mercy.....sometimes i wish God took my life...Just end it...masalah gini ni baru sekecil sebutir pasir... belum lagi masalah yang aku rasa sebesar2 alam.....

15 June 2009

LB- LULUS BERSYARAT

GB- istilah yang paling ditakuti oleh semua pelajar....GB meaning gagal berhenti....but then aku dapat LB- Lulus bersyarat, kaum keluarga GB but much better, but still i dunt like it....pointer aku sem ni jatuh menjunam ke gaung aku rasa....Aku pun tak tau puncanya....tapi mungkin sebab sebelum exam aku hadapi banyak tekanan perasaan, seorang demi seorang ahli keluarga aku yang aku sayang tinggalkan aku....so aku tak stabil sangat masa exam....aku masih ingat, i cry for nothing for one day and i didnt feel like to do anything for one week at that time...and tup2....i was told my family already gone.....Perasaan aku jadi celaru....macam2 aku pikirkan....kemudian aktiviti senggang lagi...risaukan kolej lagi....


Prestasi aku sebagai pelajar cemerlang dulu di skolah, hancur sama skali sejak aku masuk Unimas....Aku rasa aku tak terdaya dan tak tahu apa nak buat...Pelbagai dugaan yang aku hadapi buat hidup aku kelam kabut....Melin yang orang kenal, bukan aku yang sebenar. Perwatakan aku tak seperti yang orang lain lihat atau nilai...Kadang2 aku terfikir nak berhenti belajar....wajar kah?? Nak tukar course...dapat aku jamin, course yang aku pilih kemudianya is the right one.....entahlah....Dunia aku dah jadi tambah serabut dan tunggang langgang lepas aku tahu keputusan aku....aku rasa, aku dah sedaya upaya, curahkan semua usaha aku....tapi kenapa aku masih gagal....apa rahsia di sebalik semua ni....aku dah penat berteka-teki dengan semua persoalan yang Tuhan berikan padaku....aku mahu redha....tapi aku terlalu kecewa...sekarang...aku merasakan aku seorang yang gagal....Aku baru saja merasakan yang aku gagal menjadi seorang anak dan seorang kakak yang baik...kemudian, aku rasaka aku pelajar paling teruk di dunia, aku sahabat yang tak berguna, aku gagal mencari cinta yang aku inginkan....Aku rasa aku dah 100 % gagal....