CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

30 July 2009

Feeling Blue

Hari ni aku marah sangat...atau lebih kepada sakit hati.....pagi2 awal lagi aku dah nanggis....padahal dah janji pada diri sendiri tak nak naggis lagi....tapi pagi tadi betul2 menguji kesabaran aku.... By the way, AGM PRIMU was terific....not the event yang terific....tapi family aku dalam PRIMU...Papa O and Felix buat kami tak kering gusi ketawa...Ada saja lawak spontan..Like them both....


So its around 11.30 pm baru balik bilik....lepas mandi and mengmas semua...12.30 am baru aku dapat buat kerja....assignment Soil betul2 buat aku gila....Macam nak pegi copy orang pun ada...tapi its not my stail apparently....so berusaha la aku selesaikan baki 3 soalan yg memang dah memeningkan kepala aku dari last week....lepas dah print apa2 yang aku rasa patut....start ah aku buat atas katil....i dunt know why im addicted to sit on my bed and do my work....berjalan otak aku....Sibuk2 aku buat kerja...aku tak sedar dah jam 6 pagi....terkejut gila aku....baru siap 2 quest....what the hack....so aku sambung buat the last one....aku tau buat tapi analisis yang aku dapat tak seperti yang sepatutnya....ni quest bukan lab so mana mungkin graf tak menjadi....sampai jam 8.10 am...aku dah pening2 lalat....so aku p lah tido...coz aku ada kelas Soil jam 10am....baru aku best landing membetul urat2 pinggang....kawan aku call, dia tanya aku kat mana....aku cakap kat bilik...baru nak tido...tiba2 dia cakap...ko tak turun kelas?? Huh!!! Aku dah cuak....wait,,,,kelas jam 10 kan....aku siap tengok jadual yang bertampal di dinding...dlm jadual betul la.... Terus dia jawab...ko tak tau ka kelas am 10 tu dah tukar jam 8 am....What!!!! Aku memang speechless....Napa aku tak tau!!!! Kemudian aku ingat...last week aku tak turun kuliah 2 hari start Thursday...sebab urat lutut aku membengkak....so aku tak dapat nak berjalan....baru nak tuun dari katil aku dah menjerit...nak aku trun dri tingkat 3 and berjalan ke ctf??? aku rasa tak sampai aku dah meraung....Plus lagi demam panas...Bukan H1N1 k!!!!

Bukan tiada yang tahu aku sakit...aku bagitau orang2 yang rapat dengan aku pasal aku sakit....tiada sorang pun tergerak nak bgtau aku...at least texting me...aku ada 3 sim, celcom digi and maxis...hah pilih mana kamu mau....ikut pilihan hati mana yang murah.....klu sayang juga 1 sen or 7 sen tu.....hari isnin and selasa aku gi kelas....tak bleh cakap?? rabu memang aku x kelas...
Aku sakit hati...sebab niat aku dah nak pegi kelas soil since dah terlepas satu kelas lepas aku sakit....aku terduduk atas katil...pelahan2 air mata aku turun....pening aku dah hilang dah...sakit2 badan aku pun dah tak terasa dah....Hati aku macam kena tikam... For certain orang maybe its not big deal tak pergi kelas....Memang aku hilang mood.....Im really feeling blue....

Sampai ke petang aku masih rasa lemah semacam...and tetiba aku demam....mungkin tak cukup tido lah tu...lagipun aku memang dah sakit tekak dari hari tu....Dalam kelas theory petang tu....aku buat bodoh jak, semuayang bercakap dengan aku, aku cakap ala kadar jak....Nasib bek kelas theory tadi even aku pening tak cukup tido...plus sakit hati yang berbekas....aku masih bleh fokus and faham apa yang Mdm Azida sampaikan kat depan...klu tak...lagi parah aku jawabnya....So balik kelas...aku terus g mandi and try redakan hati aku....lepas mandi aku makan sambil tengok muvie..but its not working....then aku ambik Hp aku and dengar lagu....mp3 aku dah aku tak tau mana aku letak pagi tadi....tiba2 aku player aku play lagu yang Roomate amku bagi malam semalam.....aku tak tau...napa aku jadi reda....aku jadi tenang dengar lagu tu....nOW..Im feeling good even demam....Tjuk lagu tu Crying on my shoulder....Here the lyrics....

Cry On My Shoulder lyrics
Deutschland Sucht Den Superstar

If the hero never comes to you
If you need someone you're feeling blue
If you're away from love and you're alone
If you call your friends and nobody's home
You can run away but you can't hide
Through a storm and through a lonely night
Then I show you there's a destiny
The best things in life
They're free

Chorus:

But if you wanna cry
Cry on my shoulder
If you need someone who cares for you
If you're feeling sad your heart gets colder
Yes I show you what real love can do

If your sky is grey oh let me know
There's a place in heaven where we'll go
If heaven is a million years away
Oh just call me and I make your day
When the nights are getting cold and blue
When the days are getting hard for you
I will always stay here by your side
I promise you I'll never hide

Repeat chorus

What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do
What real love can do
What love can do

And by the way...Congrats to new MT for PRIMU...gudluck for u guys....

29 July 2009

Nak close atau tidak???

Hai....lama aku tak update blog aku ni....nak buat blog-walking lagilah like imposible...masa aku untuk online sangat2 terhad....klu aku online pun selalunya download notes....i like blogging tapi sebagai student...to online everyday.....its only a dream...


I have been thinking.....nak close blog ni...tapi aku sayangkan blog ni juga....dan juga kawan2 yang aku berpeluang jumpa bila aku ber blog....tapi...macam mana au nak teruskan klu update blog like seminggu sekali....Blog ni jadi perhiasan pula....

Aku rasa aku lah remaja yang paling pelik klu aku dah close blog ni....yalah...dalah aku tak ada my space, friendster, twitter, multiply and face book lagi imposible...and then tiada blog....aku macam tiada ...how i gonna say huh...."networking-social life?".. Think so....sedangkan mentor aku syor kan aku open facebook...huh!!! duh...im not interested bout any of it anymore....dulu aku aktif dengan friendster....tapi ada hacker bangang mana ntah...pegi hack accaunt aku and then letak gambar2 porno...sakit hati aku....aku rasa malu dengan kawan2 aku n juga cikgu2 aku yg ada dalam fs tu....so aku close trus....geram dah aku....then demam fb melanda....ramai kawan2 aku suruh aku buat 1 akaun fb tapi....takut sejarah berulang kut...huhuhu.....lagipun macam aku cakap...i dunt have enough time....klu aku nak juga buat....confirm aku kena korban tido....

Lagipun....takpa...not bad jadi budak skema...macam dulu2...kna cakap skema for something yang aku sendiri tak faham....aku masih berfikir...nak close ke tak akaun ni....Adoh Enamours...i do love be with u.....tapi aku tak cukup masa nak luangkan masa dengan ko.....

13 July 2009

Hidup macam roda

Hai....rasanya mestidah ramai dengar statement hidup ni macam roda...yalah sekejap kita kat atas...kjap kita kat bawah pula...Hakikatnya...itulah lumrah manusia...tak semestinya kita dalam keadaan yang seronok dan bahagia spanjang masa....kadang2 kidang akn berada di bawah...kecewa dan sedih.....dalam hidup kita ni macam drama....macam yang aku pernah tengok iklan pentas anak wayang....kita ni adalah pelakon bagi drama hidup kita....

Ramai yang menyedari hakikat ni....tapi ramai juga yang tak dapat nak menerima keadaan ni....macam aku juga....aku tahu kehidupan ni macam mana....tapi kadang2 ada certain benda yang aku tak dapat nak terima....

Aku sentiasa berjanji pada diri sentiri supaya aku akan sentiasa tabah untuk menghadapi pelbagai dugaan....tapi kekuatan yang aku sangka aku ada hanyalah suatu sangkaan semata2....sekali lagi aku diuji...tapi aku takkan mengeluh di blog ni....mesti dah ramai muak dengar masalah2 aku yang tak pernah putus....malam ni aku perlu buat satu keputusan yang pasti....keputusan yang aku kena hadapi....mudah2an aku dapat happy ending....penat nak berfikir.....

Duh.....what happen to me....hahahaha....just hoping everything will going to be fine

09 July 2009

Busy for a while

Hai....aku akan menghilangkan diri untuk seketika....well...bukan apa...sem baru dah bermula....so first week ni banyak betul yang aku kena urus.....kolej some more...senggang of course...SAFE lagi....and tak lupa kena register course....so masa untuk online adalah terhad...ataupun tiada lansung.

Lagipun...my wire LAN hilang...so tak dapat online lah....n tambah menyakitkan hati my housemate online 24/7 unless when she is sleeping or going to the class....tapi tak apa...as long dia tak kacau aku....

And regarding my new rumate...she is rocks!!!! i like her...she is from Miri Sarawak...but when she talk...she like more too sabahan...she said, when she taking diploma.....all her bestfriends are sabahan...and futhermore...kakak ipar dia pun sabahan...i like it...coz i can be myself.....yelah...bukan senang nak cakap semenanjung all the time since its not my own language....lagipun....for me...sabahan malay is easy aand bila kita bercakap dengan seseorang tu tersa rapat sangat....well everyone have their own choice about language to speak about....

First week ni juga ada assginment...not official assginment...morely kepada tutorial...Mathematics II, 40Question for deferentation and integral....Ihate this but what to do...still need to solve the questions.... Worse....tommorrow dah kena discuss....i still got around 10++ Question.... Entah siap atau tidak....

But this weekend im going out...for movie perhaps.....huhuhu

03 July 2009

Mengemas


Hai....well...esok aku dah nak balik ke kuching....cuti 2 bulan macam tak terasa....macam nak sambung cuti...tapi nak buat macam mana....dah tanggungjawab.... masa packing tu....aku teringat nak bawa buku matriks....untuk membantu aku study repeat paper....hate to repeat but have to....tengah selak2 buku tu...terjumpa pula short letter yang my rumate bg....when i read it...i nearly cried...surat yang amat bermakna....well...she is the best rumate ever...She always be there....dia anak tunggal....her mom yang jaga coz his dad died becouse of cancer....so, my dad always manjakan her like his own daughter....so automatically...she like a family...

This sem ada rumate and housmate baru....huhuhu...i dont who are they and how thir attitude....ho so we can get along...So afraid ar

02 July 2009

Cinta

Well...topik ni agak bosan kot for some person.....tapi aku tidak.....aku terfikir tetiba.....tengah best tengok citer knowing....tetiba soal ni timbul....aku pun tak tau pa kaitan soal ni dengan movie ni...rasanya zero kut.....


Aku terfikir...macam mana kita nak tau yang kita ni jatuh cinta sebenarnya....yelah we simply said i fall in love with her or him....but when we ask...how u know that u are in love....jawapan standard yang menyakitkan hati...."i just know"....Bleh pakai ker statement cam gitu....boleh lah kut....tapi aku cam tak puas ati pula.....padahal sendiri pun penah guna juga statement yang tak bleh pakai tu...hahaha....

Now....i have a feelings...well...if u guys still remember bout my ex-bf yang aku gila kan sangat dulu nama man....kami break atas sebab latar belakang....well...a month ago, dia cari aku balik....well...of course im happy....my first love....first man in my life after my dad still want me....so happy sampaikan dia bawa couple balik....no second thought....but after 6 days....aku putuskan perhubungan....Sumpah demi Tuhan aku tak terniat nak lukakan hati dia or what my friends and sisters called it "balas dendam". Its just....everytime we sms-ing or talking true fon since he is now at Kuala Lumpur....make me teringat balik time2 dia tinggalkan aku dulu.....Macam kiranya luka lama tu masih berbekas....Sakit hati tu masih ada rupanya...ingatkan aku dah boleh get over it....

Aku masih sayang dia...sebab dia menerima aku seadaanya walau dia tahu betapa pahit sejarah hidup aku..dia yang menelefon ibuku dan membuka mata ibuku untuk memberi perhatian lebih kepada ku bukan hanya pada akademik aku....dia yang mendewasakan aku, dia yang buat aku berfikir lebih terbuka dalam hidup....dia buat aku menghargai diri aku sendiri dan juga kawan2.....di buat aku sedar....semua orang ada hak untuk bahagia dan ada hak berasa gembira biarpun siapa kita atau di mana kita berada....CINTA??? im not sure.....Tapi sejak aku tinggalkan dia...aku rasa bersalah....aku tak pernah nak lukakan hati dia.....aku faham perasaan dia yang ikhlas menyayangi aku....sampaikan mahu berjumpa parents aku untuk meminta kebenaran menjaga aku sebagai kekasih dan mungkin sebagai isteri kemudiannya.....seriusly aku tergamam bila dia bagitau semua tu....aku betul2 tak sangka begitu sayang dia kat aku......

To make things better...aku hubungi dia dan minta maaf...ternyta...he still the same man that i love before...so understanding dan tdk mudah melenting....mahu terima kembali....sukar sikit...aku perlukan masa.....apa yang aku mampu buat....aku cuma buka pintu persahabatan...itu saja yang mampu aku tawarkan untuk kebaikan bersama.... Well....dia pun dan punya kehidupan yang lebih baik dari dulu....kemudian....dia juga dah terdedah dengan dunia luar....mana tahu, dia dapat bertemu gadis yang jauh lebih baik dari aku.....

Man,
Sayang, mel harap....klu man terbaca entri ni, mel nak man tahu....mel sayangkan man sepenuh hati mel....tiada orang lain dapat ganti man dalam hati mel...tapi sayang....keadaan dah berubah....terima kasih sayang sebab pengorbanan yang man buat untuk mel... mel tak akan lupa....pada hari mummy peluk mel buat pertama kali selepas man call dia....masa tuh...mel bahagia sangat....mel dapat semua yang mel mahu....biarpun mel marah man masa tu sebab call mummy....tapi dalam hati mel...mel bersyukur sangat.....banyak dugaan yang kita lalui.....kita pun dah terputus hubungan beberapa kali tapi ikatan kita masa tu kuat....kita tetap dapat bertemu kembali....Man...mel takkan lupa...first date kita dulu...mungkin kindda stupid...dating sambil belajar...kat library pula tu...mel rasa happy...masih ingat kod number 143?? ucapan yang selalu mel ungkap sebab malu....Sayang...macam mel cakap....klu ikatan jodoh kita kuat dan masih ada....kita akan bersama......Mel tak berani nak kata...mel cintakan man....sebab....mel tak pasti....im sorry....